Håndballstjerne mistet mannen i januar- føder barnet deres i oktober

- Barnet vil være en påminnelse på vår kjærlighet.

BLIR MOR: Annika Wiel Hvannberg har spilt over 100 landskamper for Sverige. I oktober blir hun mor for første gang. Foto: AP Photo/Vadim Ghirda / NTB Scanpix
BLIR MOR: Annika Wiel Hvannberg har spilt over 100 landskamper for Sverige. I oktober blir hun mor for første gang. Foto: AP Photo/Vadim Ghirda / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Under VM i Brasil i desember 2011 oppstod det søt musikk mellom den svenske landslagsstjernen Annika Wiel Hvannberg (tidligere Fredén) og lagets lege, Jonas Hvannberg.

Ble syk Paret ble kjærester, men bare noen få måneder senere fikk de beskjed om at Jónas hadde fått kreft i tykktarmen.

 - Vi hadde en flott tid sammen, sier Annika til svenske Expressen.

- Det var intenst. Hvis jeg ikke var på jobb eller spilte håndball tilbrakte vi all tid sammen, 24 timer hver dag. Sykdommen førte oss sammen, og akselererte alle prosesser i forholdet vårt. Forelskelsen var så stor, og vi hadde vært så forelsket selv uten sykdom, men på grunn av den vokste alt mye raskere.

Paret hadde levde lenge i håpet om at Jónas skulle bli frisk, men sent i fjor ble tilstandens hans verre, og paret innså at de ikke kom til å få mye tid sammen.

Bryllup i januar 22. Januar i år giftet de seg.

 - Vi hadde planlagt å gifte oss i august på Island, sier Annika.

- Men vi innså at vi ikke hadde tid. Det var viktig for oss at vi rakk å holde bryllupet før Jónas gikk bort.

Ni dager etter bryllupet døde Jónas Hvannberg.

Paret hadde fra de møttes blitt enig om at de ville ha barn sammen, før Jónas fikk beskjed om at han hadde kreft.

 - Vi var begge over 30. Hadde vi vært 20, hadde vi nok ventet, men for et par i vår alder er det naturlig at diskusjonen om barn dukker opp ganske tidlig. Å ha barn var så klart en felles beslutning, og jeg er glad for at vi klarte å får det til før han døde, forteller Annika, som har termin i oktober.

Livlig kar Hittil har svangerskapet gått veldig bra.

 - Jeg føler meg bra. Nå har babyen begynte å sparke og bevege seg i magen. Det er en livlig kar, sier hun.

Annika forteller til Expressen at graviditeten hjalp henne i sorgen etter Jonas, og at livet ville vært enda vanskeligere om hun ikke hadde visst at en del av Jónas lever videre i henne.

- Barnet vil være en livslang påminnelse for meg om Jonas og vår kjærlighet.