Håndballstjerne overmannet passasjer som truet med å åpne flydøra

Drama i lufta etter Champions League-kamp.

ORDNET OPP: Da en passasjer slo seg vrang oppe i lufta trådde den russiske håndballspilleren Alexej Rastvortsev til og overmannet passasjeren. Foto: NTB Scanpix
ORDNET OPP: Da en passasjer slo seg vrang oppe i lufta trådde den russiske håndballspilleren Alexej Rastvortsev til og overmannet passasjeren. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det serbiske håndballaget RK Vojvodina fikk seg en uønsket opplevelse ombord på et Lufthansa-fly lørdag.

På vei hjem etter en Champions League-kamp mot Porto, ble det problemer med en av medpassasjerene oppe i lufta.

Mens flyet var i retning Beograd begynte en mannlig amerikansk passasjer å oppføre seg merkelig, siteres Vojvodinas klubbpresident på av flere medier.

Amerikaneren skal ha byttet seter en rekke ganger, og i samtale med presidenten skal passasjeren ha framstått som ustabil.

Rundt én time ut i flyvningen fra Frankfurt til Beograd oppsto den dramatiske situasjonen.

Passasjeren skal ha tatt seg fram til cockpitdøra, hvor han sto og hamret - og skal ha gitt beskjed om at hvis ikke cockpitdøra ble åpnet - så ville han forsøke å åpne flydøra.

Til unnsetting kom så Vojvodinas russiske stjerne, Alexej Rastvortsev. Den to meter høye spilleren, på hundre kilo, fikk kjapt overmannet passasjeren, og sammen med klubbens assistenttrener, Milan Mirkovic, kontroll på amerikaneren.

- Han virket merkelig fra starten av. Mitt inntrykk var at han var en psykisk ustabil mann. PÅ flyturen skiftet han sete flere ganger, og på et tidspunkt begynte han å snakke med meg. I samtalen med ham ble jeg klar over at han var sinnsforvirret, og snakket om alt mellom himmel og jord, sier klubbpresident Milan Dukic, ifølge danske BT.

Etter at amerikaneren var overmannet satt håndballspilleren og klubbens assistenttrener sammen med mannen resten av flyturen.

Ifølge Star Daily Standard ble passasjeren tatt hånd om av politiet da flyet landet i Beograd.