Håndballstjerne overrasker: - Det er ingen vits lenger

Slutter 29 år gammel.

BRÅSTOPP: Andrea Penezic gir seg på Kroatias landslag etter et fiasko-EM på hjemmebane. I kveld spiller hun trolig det som blir hennes siste landskamp mot Nederland. Foto: Claus Fisker/ AFP / NTB Scanpix
BRÅSTOPP: Andrea Penezic gir seg på Kroatias landslag etter et fiasko-EM på hjemmebane. I kveld spiller hun trolig det som blir hennes siste landskamp mot Nederland. Foto: Claus Fisker/ AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kroatias håndballkvinner har misset fullstendig i håndball-EM. Laget er utslått og er sist i gruppe C med null poeng før kveldens tredje og siste kamp mot Nederland.

Nå gir også lagets stjernespiller Andrea Penezic (29) beskjed om at hun gir seg på landslaget. Det melder en rekke kroatiske medier nå i ettermiddag.

- Det er selvfølgelig en stor ære å spille for landet, men det er ingen vits lenger.. Nå må det komme yngre spillere. Jeg hadde en søvnløs natt og alle jentene er veldig skuffet, sier Penezic til avisa Jutarnji list.

29-åringen er regnet som en av verdens beste håndballspillere og er Kroatias store spiller i mesterskapet - men til liten nytte. I 24-26-tapet mot Tyskland denne uka scoret bakspilleren 13 av lagets 24 mål.

- Jeg kjenner ikke historien bak avgjørelsen hennes, men 29 år er veldig tidlig å gi seg. Hun kunne hatt mye å bidra med videre, sier NRKs håndballkommentator Øystein Havang til Dagbladet.

- Det er alltid litt trist når så store profiler gir seg, sier Havang.

Håndball-EM spilles i Ungarn og Kroatia, og det kroatiske laget har foreløpig tapt mot 28-30 mot Sverige og 24-26 mot Tyskland. I kroatisk presse omtales årets EM-innsats som en ren fiasko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer