Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballforbundet unnskylder seg til Mørk.

Håndballtoppene: - Disse ord er vår beklagelse til deg

Norges Håndballforbund sendte i går en privat unnskyldning til Nora Mørk.

UNNSKYLDER SEG: Håndballpresident Kåre Geir Lio sendte en privat unnskyldning til Mørk, som nå er offentliggjort.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
UNNSKYLDER SEG: Håndballpresident Kåre Geir Lio sendte en privat unnskyldning til Mørk, som nå er offentliggjort. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norges Håndballforbund sendte i går en privat unnskyldning til Nora Mørk. I unnskyldningen står det blant annet at håndballforbundet har stor medfølelse med Mørk:

Norges Håndballforbund har stor medfølelse og forstår at dette har rammet deg hardt og urettferdig. Samtidig er NHF er imponert over det mot og den standhaftighet du har vist og viser i kampen mot de som har invadert ditt privatliv.

- Beste intensjoner

Håndballforbundet skriver i unnskyldningen at de kunne gjort noe både annerledes og bedre overfor Mørk:

Gjennom spesielt den siste perioden erfarer vi at du gir uttrykk for at du ikke opplever å ha fått tilstrekkelig støtte og oppfølging fra oss (Norges Håndballforbund). I denne saken er det opplevelsene og følelsene til den som har vært utsatt for ugjerningen som er det viktigste for oss, og vi beklager at det vi har gjort ikke oppleves som tilstrekkelig og riktig. Vår håndtering av saken er gjort med de beste intensjoner, samtidig som vi erkjenner at noe kunne vært gjort både annerledes og bedre.​

Disse ord er vår beklagelse til deg, og vi ønsker å gjøre dette skriftlig og direkte til deg, Nora. Vi håper i det neste at du på nytt kan få den oppmerksomhet du fortjener som en av verdens beste håndballspillere, og ikke med bakgrunn i de ulovligheter du har vært utsatt for.​

Ville ikke gjøre saken offentlig

Etter at Mørk valgte å fortelle at private bilder av henne skal være spredt på herrelandslaget i VG, har håndballforbundet valgt å gjøre unnskyldningen offentlig. Ifølge VG har Mørk opplevd Håndballforbundet som unnvikende, somlende og at de har forsøke å dysse ned saken.

Håndballpresident Kåre Geir Lio sier til Dagbladet at NHF har hatt en nøye diskusjon når de valgte å holde beklagelsen privat.

- Vi diskuterte det nøye i styret og kom frem til at bade saksbehandlingen og forholdet til herrelandslaget ikke var offentlige, og vi ville ikke bidra til å gjøre det offentlig, sier Lio til Dagbladet.

- Det var svaret vi ga offisielt, men internt til Nora. Samtidig står det veldig tydelig i meldingen vi sendte henne at om hun ønsker å gjøre det svaret offentlig, er hun fri til å gå ut offentlig og da vil vi svare offentlig, fortsetter Lio.

- Det har hun nå gjort og da ligger beklagelsen åpen for alle, sier Lio til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!