Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Handikappede James (8) grovt hetset under fotballkamp: «Skulle blitt druknet ved fødselen»

Historien om gutten i rullestol skaper sinne i England.

HETSET: JJ og faren James var på Etihad for å se Manchester City mot Everton. Foto: NTB Scanpix og privat
HETSET: JJ og faren James var på Etihad for å se Manchester City mot Everton. Foto: NTB Scanpix og privat Vis mer

(Dagbladet): Behandlingen av ni år gamle James «JJ» Ireland vekker avsky i England. JJ ble grovt hetset da han så favorittlaget sitt Everton spille mot Manchester City på Etihad i FA-cupsemien.

Niåringen hadde sammen med sin far James fått plasser blant hjemmesupporterne til City, og det falt ikke i god jord da de skjønte at gutten med cerebral parese var Everton-fan. JJ var nemlig kledd i blått fra topp til tå. Det samme var rullestolen hans.

Guttungen var den eneste gutten som var handikappet av dem som var på stedet, skriver Liverpool Echo.

City-fans skrek blant annet at JJ «skulle blitt druknet ved fødselen», i tillegg til andre skjellsord. Ifølge faren gjorde ikke vaktene på stadion noe for å stoppe hetsen. På et tidspunkt skal også en person ha prøvd å klatre over en hindring for å ta seg bort til far og sønn, før han ble stoppet av vaktene.

Faren hadde problemer med å holde seg stille da skjellsordene haglet som verst.

- Jeg visste at jeg ikke kunne forsvare meg selv eller JJ mot fansen, sier pappa James til Liverpool Echo.

Det var JJs første bortekamp. Han fikk lov av foreldrene til å dra ettersom det var en cupkamp, og fordi han tryglet dem om en tur til Etihad.

- Han var så spent på å se stadion, sier mamma Helen Ireland.

Everton tok en tidlig ledelse i kampen, men det er uvisst om det var med på å starte bråket. Manchester City slo tilbake og vant kampen 3-1.

Norsk par engasjerer seg Det er mange mennesker som har engasjert seg i denne saken, og denne uka bestemte sesongkortholder Robbie Owen seg for å gi bort to kampbilletter til Jamie og faren, på selveste Anfield når Liverpool tar imot Everton seinere i sesongen.

Owen har sesongkort på Anfield

- Meg og min sønn vil se kampen på pub. Ikke noe problem. Vi tar vare på hverandre i denne byen, sier Owen til Liverpool Echo.

GAVMILDE: Geir og Line Kristoffersen gir bort sine kampbilletter. Foto: Privat
GAVMILDE: Geir og Line Kristoffersen gir bort sine kampbilletter. Foto: Privat Vis mer

Men det blir ikke pubbesøk for Robbie Owen og sønnen. Et norsk ektepar har nemlig bestemt seg for å gi bort sine billetter til Owen og sønnen hans, til den utsatte kampen.

Geir og Line Kristoffersen fra Myre i Vesterålen bestemte seg for å gi bort billettene da kampen mellom Liverpool og Everton ble flyttet, skriver Liverpool.no, som først omtalte saken.

- Det var jo helt forferdelig. Det må ha vært en forferdelig opplevelse for begge. Det er ikke slik det skal være, sier Geir Kristoffersen til Dagbladet om hetsingen av James.

Han og kona skal til England for å se Liverpool mot Manchester City på Wembley den helga Everton og Liverpool egentlig skulle møtt hverandre. Nå vil han gi bort billettene til Owen, som var så snill og hjalp James.

- Kjempeglad Geir leste om Robbie Owen på nettet, og forhørte seg om hvem han var.

- Jeg var på en supporterside og spurte der om noen visste hvem han var, sier Geir Kristoffersen.

Han har allerede hatt kontakt med Owen på mail, og skal møte ham i Liverpool for å overrekke ham billettene.

- Han var kjempeglad. Mest glad på vegne av sønnen som fikk gå på kamp, sier Geir Kristoffersen.

Det er uvisst når den utsatte kampen mellom Liverpool og Everton skal spilles.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram