- Handler om min siste ære

Johann Mühlegg nekter å gi slipp på sine to siste gullmedaljer fra OL i Salt Lake City.

Til det tyske nyhetsbyrået DPA sier Mühlegg at han ikke aksepterer dommen Idrettens voldgiftsrett (CAS) kom fram til torsdag. Etter en nesten to år lang kamp fra norsk side kom de tre oppnevnte CAS-dommerne fram til at Johann Mühlegg skal strippes for alle sine medaljer vunnet i Soldier Hollow - og diskvalifiseres fra alle resultalister under 2002-OL.

Tysk-spanjolen testet positivt på stoffet NESP etter seieren på 50 kilometer klassisk.

Vil snakke

Han avla ikke positiv prøve etter gullene på 30 kilometer fristil og jaktstarten tidligere i mesterskapet. De gullmedaljene forsvinner også nå. Jaktstartgullet deles av Thomas Alsgaard og Frode Estil.

Men Mühlegg varsler at han vil kjempe videre for å beholde de to gullene han fortsatt fysisk har i sin besittelse.

- Dette handler om den siste rest av min ære, sier Mühlegg til DPA.

Foreløpig nøyer han seg med det. Men han varsler at han vil snakke mer. Når tida er inne.

- Jeg vil ytre meg om saken, men tid, sted og form er ikke bestemt. Det gjelder å finne den beste muligheten, sier Johann Mühlegg.

- Sjanseløs

Innen idretten finnes det ikke flere distanser Mühlegg kan kjøre sin sak. Eneste - og siste - utvei nå er sveitsisk høyesterett.

Geir Woxholt - mannen som har kjørt denne saken i CAS på vegne av Olympiatoppen og Norges Idrettsforbund - mener skiløperen er sjanseløs på å vinne fram.

- Den eneste muligheten er å gjenoppta alt på nytt i sveitsisk høyesterett. Skal det kunne la seg gjøre, må det vises til saksbehandlingsfeil. De finnes ikke. Det er helt utelukket at saken blir gjenopptatt, sier Geir Woxholth til NTB.

MISTER ALT: Johann Mühlegg sto med tre gull etter OLs siste dag. Nå har han mistet alle. Thomas Alsgaard og Frode Estil tar over jakstartgullet.