- Handlet aldri om spiseforstyrrelse

Frida Karlsson og landslagslege Magnus Oscarsson snakker ut om tilstanden til den svenske langrennsløperen.

TILBAKE: Frida Karlsson. Her fra 10 km jaktstart for kvinner under Ski Tour i Östersund tidligere i februar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TILBAKE: Frida Karlsson. Her fra 10 km jaktstart for kvinner under Ski Tour i Östersund tidligere i februar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag er svenske Frida Karlsson (20) tilbake i sitt tredje renn etter pålegget om et konkurranseforbud i desember i fjor. Den unge langrennsløperen besto ikke helsekravene satt av det svenske landslaget, og trengte dermed tid til å komme tilbake til hektene.

- Når vi ser at det er en grense man krysser, tar vi grep umiddelbart. Så sørger vi for at hun kan komme tilbake i balanse ernæringsmessig, sa landslagssjef Ola Strömberg til SVT den gang.

Nå avkrefter landslagslege Magnus Oscarsson til svenske Aftonbladet at Karlsson slet med spiseforstyrrelser.

- Det handlet ikke om en spiseforstyrrelse, sier han.

Langrennsløperen utdyper:

- Det handlet mer om at jeg ikke fant balansen i hva som kreves for å være en eliteskiløper. Jeg har innsett at jeg nok trengte den kunnskapen og den hjelpen jeg har fått, og lært hva jeg faktisk behøver når man trener så hardt som jeg gjør, sier Karlsson.

Blitt sterkere

Til tross for at den unge skiløperen har mistet mye verdifull tid i skisporet, har hun brukt månedene godt på andre måter. I samme intervju kommer det fram at Karlsson har tatt nye seirer på treningssenteret, noe hun også tror kan bli til god nytte på lengre sikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer