Håndtrykk

Striden begynte 10. august. Den endte på Ullevaal stadion rett før klokka 21.00 i går kveld. Og tro det eller ei, men her får du fotballpresident Per Ravn Omdal: - Vi var ikke så uenige som vi trodde.

156 dager har det tatt Norges Fotballforbund og utenlandsproffene å bli enige om 39 ord, fire kommaer og et punktum. Du får de her - tatt rett fra den rykende ferske kontrakten NFF og NISO presenterte nasjonen på Ullevaal Stadion denne fotballgledens dag, og som forteller - pinlig nøyaktig - at avtalen mellom NFF og spillerne er inngått på grunnlag av

  • at spillerne har retten til eget navn, bilde og signatur,

  • at retten til å inngå kommersielle markedsavtaler knyttet til landslaget tilligger NFF,

  • at NFF kan stille betingelser for spillernes deltakelse på landslaget, herunder at spillerne medvirker i NFFs markedsavtaler.

Solskjær hilser

- Rettighetsspørsmålet ble klart i det øyeblikket vi kommuniserte direkte med spillerne og NISO, sier Per Ravn Omdal. Den kontakten ble opprettet i Manchester sist mandag. Og fordi en voldgiftsdom ville ta for lang tid - og det var et spørsmål partene drøftet alvorlig og vurderte som den eneste muligheten til å løse problemet - bestemte man seg for å tenke positivt og løsningsorientert.

Resultatet har du allerede lest.

- Jeg skal hilse fra Ole Gunnar Solskjær som er i Bradford med Manchester United og si at han er glad for at han nå kan spille på landslaget uten å vente på en avgjørelse fra en voldgiftsdom, sier NISO-leder Morgan Andersen. - Ole Gunnar har lyst til å formidle at han er veldig glad for at han nå kan spille for Norge uten å tenke mer på denne saken.

Henning får skryt

Og glade er Omdal, hele NFF, alle utenlandsproffene og Morgan Andersen også. Som omfavnet hverandre i går kveld, sjøl om ikke alle var til stede. Med lovord, vennskap og forståelse.

- Spillerne har hatt et reelt og ærlig ønske om å klargjøre rettighetsspørsmålet, sier Per Ravn Omdal. - Det har vi nå gjort i henhold til NIFs og NFFs lovverk. Og i tillegg til at NISO har ytt et viktig bidrag, vil jeg gi en spesiell honnør til landslagskaptein Henning Berg for hans bidrag til denne avtalen. Han har vist fremragende lederegenskaper.

De enige herrer presiserte at man var enige allerede på mandag. Det handlet bare om å få det ned på papiret. Og lurer du på hvorfor de tok over tre hele døgn på det, så gir jeg dere NISO-advokat Erik Nadheim:

- Dere journalister lever av ord og alle ord har sin valør. Vi advokater er ikke like flinke. Og av respekt for hverandre og den enigheten vi oppnådde i Manchester har vi strevd litt med ordlyden i avtalen. Med tanke på at vi kunne endt i voldgiftsretten og brukt enda mer tid og veldig mye penger, synes jeg ikke at tre dager er mye.

ENDELIG ENIGE: - Det er deilig å være ferdig med dette, sier fotballpresidentPer Ravn Omdal og tar NISO-leder Morgan Andersen i handa på vegne av hele Fotball-Norge. På Ullevaal Stadion i går kveld var det bare vinnere.