Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hånende Messi-rop haglet mot Ronaldo - ble reddet av innbytteren

Portugal slo Danmark med et nødskrik.

BOMMET OG BOMMET: Cristiano Ronaldo misset to ganger aleine med keeper etter pause, da han kunne punktert kampen. I stedet utliknet Danmark til 2-2 - før innbytter Silvestre Varela kom inn fra benken og viste Ronaldo hvordan det skal gjøres. Foto: (AP Photo/Darko Vojinovic)
BOMMET OG BOMMET: Cristiano Ronaldo misset to ganger aleine med keeper etter pause, da han kunne punktert kampen. I stedet utliknet Danmark til 2-2 - før innbytter Silvestre Varela kom inn fra benken og viste Ronaldo hvordan det skal gjøres. Foto: (AP Photo/Darko Vojinovic) Vis mer

LVIV (Dagbladet): Portugal - Danmark 3-2

I Real Madrid scorer han fra alle vinkler og i kamp etter kamp.

I landslagstrøya er Cristiano Ronaldo knapt til å kjenne igjen foran mål - og det så ut til å koste Portugal svært dyrt i «må vinne»-kampen mot Danmark

Målmaskinen hadde misbrukt to feite målsjanser alene med keeper - den siste en bom så grov at man nesten måtte gni seg i øynene - med drøye ti minutter igjen å spille.

«Messi, Messi, Messi» runget over stadion, som en hån til Cristiano Ronaldo. Og det skulle bli enda verre for Portugals nummer 7.

For like etter kjempemissen stormet høyreback Lars Jacobsen fram langs høyresida, og slo perfekt på hodet til Nicklas Bendter. Han steg til værs og headet inn mål nummer to for kvelden - og plutselig sto det 2-2.

En fortvilet Ronaldo slo ut med armene mens danskene jublet hemningsløst på banen og tribunen - men både han og Portugal skulle finne redningen i innbytter Silvestre Varela.

Han erstattet Raul Meireles fem minutter før slutt, og brukte bare to minutter på å sette vinnermålet med en halvvolley fra 10-11 meter.

SCORET TO: Nicklas Bendtner har for vane å score mot Portugal. I dag scoret han to. Foto: EPA/SRDJAN SUKI
SCORET TO: Nicklas Bendtner har for vane å score mot Portugal. I dag scoret han to. Foto: EPA/SRDJAN SUKI Vis mer

Ronaldo reagerte på samme måte som da Manchester United vant Champions League-finalen på straffer i 2008, etter at han selv hadde bommet: Han ramlet bakover på ryggen og ble liggende for seg selv, mens resten av lagkameratene jublet ute ved sidelinja.

Danmark greide aldri å svare, og dermed tok Portugal en uhyre viktig seier etter tapet mot Tyskland i åpningskampen. Danskene er også med for fullt, men sjansene for avansement sank naturligvis drastisk etter Varelas vinnermål.

- Det er en forferdelig opplevelse. Men sånn er sportens lov, vi må bare akseptere det. Hvis jeg var stolt over spillerne etter kampen mot Nederland, er jeg enda mer stolt nå, sier Danmarks landslagssjef Morten Olsen etter kampen.

- Det var en heroisk laginnsats for å ta det ene poenget. Vi lyktes å hente dem igjen, men dessverre holdt det ikke helt inn, oppsumerer Olsen.

God start for Portugal Bare noen minutter var spilt da Ronaldo maste på ballguttene, som brukte noen sekunder på å hente ballen da Danmark fikk innkast.

GOD START: Portugal og Helder Postiga scorer her 2-0-målet. Foto: AP Photo/Martin Meissner
GOD START: Portugal og Helder Postiga scorer her 2-0-målet. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer

Portugal var med andre ord utålmodige etter et ledermål, og de måtte ikke vente lenger enn 25 minutter.

Joao Moutinho slo en corner fra venstre, Pepe løp seg fra fri Daniel Agger og møtte ballen perfekt på første stolpe. William Kvist holdt stolpen sin - i motsetning til hva Mikael Lustig gjorde mot Ukraina - men det hjalp ikke mot midtstopperens perfekte hodestøt. Stephan Andersen fikk ei hånd på ballen, men ikke nok til å holde den ute.

Noen minutter etter ledermålet kunne Danmarks helt fra åpningskampen mot Nederland, Michael Krohn-Dehli, vært alene med keeper, men Raul Meireles stoppet kynisk ballen med hånda, og slapp unna med det gule kortet i det som virket å være i grenseland til rødt.

En utvisning kunne naturligvis fått stor innvirkning på kampbildet, men i stedet doblet Portugal ledelsen i det 36. minutt.

PORTUGALE: Portugal-spillerne jublet ellevilt da Silvestre Varela banket inn 3-2. Foto: EPA/KERIM OKTEN
PORTUGALE: Portugal-spillerne jublet ellevilt da Silvestre Varela banket inn 3-2. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

En frisk Nani slo flatt og presist inn til Helder Postiga, som hadde skaffet seg en halvmeter på Simon Kjær, og avslutningen fra fem meter ble lekkert plassert opp i nettaket.

Da virket det «game over» for Danmark. Men de har nok kvalitet framover til å skape problemer for de fleste forsvar, og reduseringen skulle komme med fire minutter igjen til pause.

Portugals mareritt heter Bendtner Høyreback Lars Jacobsen ble med fram og fikk ballen på høyresida. Cristiano Ronaldo var nede for å hjelpe til, men lot Jacobsen enkelt forsere inn i banen, før han trillet ut til Christian Eriksen, som bøyde ballen inn i boksen på førstetouchen.

Nicklas Bendter sto i offsideposisjon, men ballen gikk et godt stykke over ham og til Krohn-Dehli, som var helt umarkert på bakre stolpe. Linjedommeren må ha vurdert det dithen at det oppsto en ny situasjon da ballen ble headet på tvers av feltet igjen - der Bendtner denne gang var på riktig side og enkelt kunne styre inn 1-2 med pannebrasken fra kloss hold.
 
Det var Bendtners femte mål mot Portugal på fem kamper - mer enn nok til å kunne kalles et Portugal-mareritt.

Ronaldo kunne gitt Danmark en «sucker punch» bare noen minutter etter pause, da Nani snappet en svak dansk pasning og slo direkte inn i bakrom. Målmaskinen fra Real Madrid stormet inn i 16-meteren og forsøkte å styre ballen i lengste, men Stephan Andersen leste skuddet og reddet enkelt.

TRE POENG: De portugisiske spillerne tok tre livsviktige poeng med tanke på videre EM-deltakelse. Foto: REUTERS / Alexander Demianchuk
TRE POENG: De portugisiske spillerne tok tre livsviktige poeng med tanke på videre EM-deltakelse. Foto: REUTERS / Alexander Demianchuk Vis mer

For danskene var William Kvist nær å utlikne med et susende langskudd fra 20 meter, men ballen strøk noen centimeter på feil side av stolpen.

Dramatisk avslutning Utover i omgangen virket Portugal mest opptatt av å ta vare på det de hadde - og en slik tankegang straffer seg gjerne i fotball. Danmark kom i hvert fall stadig nærmere, og hadde de beste tilløpene med en frisk innbytter i Tobias Mikkelsen på høyrekanten.

Bendtner var nær å utlikne etter drøye 70 minutter, da han elegant tok ned et framspill i duell med Bruno Alves, før han klinket ballen utenfor fra god posisjon med venstrebeinet. 

Den svære spissen lyktes til slutt, og så ut til å bli Portugal-dødaren igjen da han headet inn 2-2 etter 80 minutter.

Men så kom altså innbytter Varela og stilnet de danske roligans.

Ingen var nok mer lettet enn Cristiano Ronaldo over akkurat det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling