Hanens år

Derfor banker Liverpool naborival Everton i dag.

FØR KAMPEN: (Dagbladet.no): I avdelingen for å klamre seg til halmstrå: Liverpool-nerdene i Red And White Kop har funnet den ultimate grunnen til at Liverpool vinner ettermiddagens hatoppgjør mot Everton.

Det er hanens år, ifølge kinesisk tidsregning.

Og Liverpool har alltid vunnet derbyene på hjemmebane i disse årene.

- Mer enn tre poeng

Rafael Benitez, tydeligvis totalt uvitende om hvilket år vi befinner oss i, mener likevel at Liverpool får en knalltøff oppgave.

- De kommer muligens hit med en eneste intensjon, som Blackburn sist: Å forsvare seg. Hvis de gjør det må vi være mer presise, og forsøke prøve å bryte ned spillet deres, sier han til klubbens offisielle hjemmesider.

Og legger samtidig til at han forstår fullt ut hva de engelske lokaloppgjørene betyr for fansen.

- Hvis naboen din står og gliser på andre siden av gjerdet, skjønner du at dette betyr mer enn tre poeng. Men vi trenger også poeng for å minske forspranget, sier han.

VIL REVANSJERE TAPET: John Arne Riise og Sami Hyypia klarte ikke å stoppe Leon Osman og Everton sist. Klokka 17.05 er det klart for det Steven Gerrard har kalt tidenes viktigste derby. FOTO: SCANPIX/AP
VIL REVANSJERE TAPET: John Arne Riise og Sami Hyypia klarte ikke å stoppe Leon Osman og Everton sist. Klokka 17.05 er det klart for det Steven Gerrard har kalt tidenes viktigste derby. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Har lært

Everton-kollega David Moyes mener derimot lillebror Everton har blitt store nok til å stå imot presset på slutten av sesongen.

Han mener de har lært etter 2002/03-sesongen, da laget lå an til Europa-kvalifisering før et hjemmetap mot Manchester United på sesongens siste dag ødela alt.

- Vi har vært her før, og forhåpentligvis har vi lært. Bortsett fra Blackburn-kampen har vi vært jevnt gode også de siste ukene, sier han til Liverpool Daily Post.