TUNGE TIDER: Liverpool-spillere fortviler etter at Zlatan Ibrahimovic scoret på Old Trafford forrige sesong. Klubben har ikke kunnet juble over ligagull siden 1990. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
TUNGE TIDER: Liverpool-spillere fortviler etter at Zlatan Ibrahimovic scoret på Old Trafford forrige sesong. Klubben har ikke kunnet juble over ligagull siden 1990. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB ScanpixVis mer

10 000 dager siden Liverpool vant ligaen

Håner Liverpool-fans for vond merkedag: - Uhøflig å ikke minne dem på det

Men det er bare nesten 10 000 dager siden Liverpool sist vant ligaen.

(FourFourTwo): Dersom du er Liverpool-supporter er det stor sannsynlighet for at du i går ble gjort oppmerksom på hvor lenge siden Liverpool vant den øverste ligaen i England (da det ikke het Premier League).

For i sosiale medier spredte det seg en «sannhet» om at det var 10 000 dager siden de røde sist kunne løfte ligagulltrofeet, noe som skal vise seg å være feil.

Det er riktig at Liverpool ledet ligaen 21. april 1990, sesongen de vant, men de kunne i teorien bli fratatt gullet. De røde ledet med fem poeng ned til toer Aston Villa, som var den eneste trusselen.

Først uka etter, altså 28. april, ble ligagullet sikret etter en 2-1-seier over Queens Park Rangers. Til slutt endte Liverpool ni poeng foran Aston Villa.

Her kan du se stillingen i ligaen 21. april 1990. Det har med andre ord i dag gått 9 994 dager siden Liverpool sist vant ligaen.

Det betyr at du kan tagge Liverpool-vennene dine i samme sak på sosiale medier om en snau uke (12. september).

United-mobbing

Det var særlig Manchester United-fans som lot Liverpool-fansen høre det i går. Det kom tydelig fram i forum som Reddit og Redcafe. Avisa Express peker også på at det ble skrevet mye om temaet blant fans på Twitter.

Manchester Uniteds norske supporterklubb har også lagt ut en sak på united.no med følgende tittel:

«Takk for 10.000 fine dager, Liverpool.»

«I dag, onsdag 6. September er det nok en merkedag for Liverpool-fansen, og united.no synes det ville vært uhøflig ikke å minne dem på det», står det blant annet i artikkelen, ført i pennen av direktør Dag Langerød.

To på tre

Liverpool vant ligaen for andre gang på tre sesonger i 1990, etter å ha gått til topps i 1988 også. Sesongen imellom tapte de ligagullet i den aller siste kampen mot Arsenal som ble kronet mestere.

Siden har det gått trått hjemme i England. Det nærmeste de har kommet den gjeve pokalen er fire andreplasser over de neste 27 sesongene.

Daværende United-manager Sir Alex Ferguson kom i 2002 med det berømte sitatet om at hans største utfordring var «knocking Liverpool right off their f***ing perch».

Det klarte han med glans, for Manchester United har vunnet ligaen 20 ganger mot Liverpools 18.

Manchester United har vunnet ligaen 13 ganger siden Liverpool vant i 1990. En liten trøst får være at United ikke har vunnet ligaen siden 2013. Det er likevel fortsatt en del år til det har gått 10 000 dager.