Solskjær tilbake i Cardiff til United-debuten

- Håner Manchester United-fansen for å ansette en Cardiff-flopp

Ole Gunnar Solskjær skal tilbake til kjente trakter i sin første kamp som Manchester United-manager. Der blir han neppe tatt godt imot, mener Cardiff-eksperter.

SOLSKJÆR: Sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, har fulgt både nordmannens trenerkarriere og Manchester United over lang tid, og tror Solskjær har det som kreves for å lykkes i storklubben. Video. Kristoffer Løkås. Bilder: NTB Scanpix. Vis mer
  • Manchester United - Cardiff City FC kl. 18.30.

Det er knappe fem år siden Ole Gunnar Solskjær for første gang var klar for å trene et Premier League-lag. Manchester United-legenden hadde valgt Cardiff til tross for interesse fra klubber som Aston Villa som sin inngang tilbake til engelsk fotball.

Vincent Tan hadde allerede fått rykte på seg til å være en eier som likte å blande seg inn i ledelsen av laget og hva managerne hans gjorde, men Solskjær valgte likevel klubben fra den walisiske hovedstaden.

Da Solskjær tok over var laget på 17. plass i Premier League, ett poeng over nedrykksstreken. Da han fikk sparken åtte måneder seinere var laget på 17. plass i Championship etter å ha endt helt nederst på tabellen i Premier League året før.

Derfor er det kanskje ingen stor overraskelse at Cardiff-fansen og journalistene som følger klubben tett er meget overrasket over at Solskjær nå skal møte sin tidligere klubb som manager for Englands største klubb.

- Hvis jeg hadde gjort det Solskjær gjorde da han var manager her hadde jeg ikke forventet en varm velkomst, særlig ikke som Manchester United-manager, sier Cardiff-legenden Nathan Blake.

FØR SESONGSTART 2018: 29. februar 2018 møtte Dagbladet Ole Gunnar Solskjær for å snakke om hvordan han ønsket at Molde skulle spille i 2018. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Jeg trodde han vil få en varm velkomst av Cardiff City-fansen, men på Twitter får jeg høre annet. Vi klapper ikke for Solskjær sier flere supportere til meg, sier Paul Abbandonato, sportsredaktør i lokalavisa WalesOnline.

- Håner United-fansen

På podkasten Blakey's Bootroom diskuterer den tidligere Cardiff- og Bolton-spisen Nathan Blake og sportsredaktør i WalesOnline, Paul Abbandonato den kommende kampen for Cardiff mot Solskjær og Manchester United.

Abbandonato har lite fint å si om Solskjærs åtte måneder i Wales i 2014.

- Cardiff-fansen håner Manchester United-fansen for å ansette en Cardiff-flopp. Hans styre her var bare kaos og forvirring og merkelige avgjørelser. Han gjorde så mange endringer hver kamp. Han holdt nullen én kamp, så byttet han tre forsvarere til neste kamp og slapp inn fire i neste, sier Abbandonato.

Håper han fortsatt er naiv

Cardiff-ekspertene håper at Solskjær er likevel naiv i sitt angrepsspill som det de opplevde han som da han var sjef i Cardiff.

- Jeg tror at Cardiff virkelig kan angripe Manchester Uniteds forsvar. Hvis du ikke klarer å sette opp laget defensivt vil du få problemer i Premier League, sier Blake.

- Da Ole kom til Cardiff gikk vi fra en ekstremitet til en annen. Fra et veldig strukturelt defensivt anlagt lag under Mackay til ren angrepsfotball under Solskjær, fortsetter den tidligere angrepsspilleren.

Abbandonato sier at han frykter at Manchester United nå vil få effekten av en ny manager, og sier at selv om de ikke akkurat frykter Solskjær som ansettelse var skuffelsen hos Cardiff-fansen stor da Mourinho gikk av før helgens oppgjør.

Det var lite lyspunkter å finne for Solskjær i tiden i Cardiff, hvor han bare vant fem kamper på 30 forsøk. Abbandonato gir likevel Solskjær æren for en ting med tanke på Cardiffs vei tilbake til eliten i engelsk fotball.

- Han hentet Bruno Manga og Sean Morrison som har vært meget viktig på veien opp igjen under Warnock, sier Abbandonato.