Håner Messi og Ronaldo: - Kvaliteten var mye bedre før

Rivaldo tror han ville ha vunnet Gullballen to-tre ganger.

GULLGUTTA: Rivaldo mener nivået er forklaringen på hvordan Lionel Messi og Cristiano Ronaldos er så overlegne. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
GULLGUTTA: Rivaldo mener nivået er forklaringen på hvordan Lionel Messi og Cristiano Ronaldos er så overlegne. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alt var så mye bedre før, heter det.

Det er i alle fall en oppfatning brasilianske Rivaldo sitter med.

43-åringen ble i 1999 kåret til verdens beste spiller, mens han spilt for Barcelona. Siden 2008 har Lionel Messi og Cristiano Ronaldo vunnet alle årene.

Men ifølge Rivaldo er nivået nå til dags så lavt, at det ikke er rart at Messi og Ronaldo herjer.

- Fotballen er veldig annerledes i dag, enn hva den var, sier Rivaldo til Goal.com.

Brasilianeren er fortsatt selv en aktiv spiller, og spiller sammen med sønnen Rivaldinho (20) for det brasilianske andredivisjonslaget Mogi Mirim - og de to scoret nylig i samme kamp.

Har du et tips angående Norway Cup?


Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

43-åringen er ovebevist om at han hadde rasket med seg flere Gullballer om han var på sitt beste i dag.

- Hvis jeg var på høyden av min karriere i dag, så tipper jeg at jeg ville blitt utropt til den verdens beste spiller to eller tre ganger. Jeg er sikker på at jeg ville ha scoret 50 mål per sesong, sier den tidligere storspilleren videre.

Rivaldo mener at Ronaldo og Messis høye antall scoringer beviser at nivået ikke er der det en gang var.

- Kvaliteten på fotballen var mye bedre før, i Brasil, på verdensbasis, og i Spania og Italia. Du skjønner at fotballen ikke er bra når Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som er de beste per nå, scorer 50 mål per sesong.

- Dette beviser at nivået er lavere nå. Selv ikke de beste spillerne i verden burde kunne greie å score 50 mål på 38 kamper.

KRITISK: Rivaldo tror han ville vunnet Gullballen to-tre ganger hvis han var på høyden av sin karriere nå. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS / NTB Scanpix
KRITISK: Rivaldo tror han ville vunnet Gullballen to-tre ganger hvis han var på høyden av sin karriere nå. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer