Håner Mourinho etter ny Chelsea-fadese

- Et fjernsyn ble nettopp kastet ut av et hotellvindu i Stoke.

HER FORTSETTER NEDTUREN: Marko Arnautovic banket inn 1-0 for Stoke i andre omgang. Foto: Scanpix
HER FORTSETTER NEDTUREN: Marko Arnautovic banket inn 1-0 for Stoke i andre omgang. Foto: ScanpixVis mer

• Stoke - Chelsea 1-0 (0-0)

(Dagbladet): For første gang siden 1999 har Chelsea tapt tre Premier League-kamper på rad. Med en suspendert José Mourinho (52) sittende på et hotellrom i Stoke, gikk Chelsea-spillerne på en ny smell - denne gangen mot de rød- og hvitstripete krigerne til Mark Hughes.

Etter en jevnspilt første omgang, saksesparket Marko Arnautovic inn 1-0 for Stoke åtte minutter etter sidebytte. På sidelinjen sto fortvilte Mourinho-assistenter og så på at den regjerende Premier League-mesteren gikk på et nytt tap, ettersom ingen av de tre byttene til Steve Holland og Rui Faria fikk innvirkning på utfallet.

Mourinho hånes Det ferske Chelsea-tapet betyr at Mourinhos menn ligger helt nede på en ubegripelig 16. plass på Premier League-tabellen, med 11 fattige poeng av 36 mulige. Det er det mange engelske fotballprofiler som godter seg over.

Spisslegenden Gary Lineker er blant dem som morer seg på Mourinhos bekostning.

- Siste nytt: Et fjersyn ble akkurat kastet ut av et hotellvindu i Stoke, skriver Lineker på Twitter med henvisning til portugiserens veldokumenterte temperament.

Milliardær og tidligere styreformann i Tottenham Hotspur, Alan Sugar, hinter på sin side til at Mourinho kommer til å få sparken som Chelsea-manager.

- Mourinho er gjerne utestengt for godt fra stadionen. Jeg mener Stamford Bridge (Chelseas hjemmebane, journ. anm.), skriver Sugar på Twitter.

Grufull statistikk Mourinho har alltid vært en omstridt manager, men kontroversene rundt 52-åringen har aldri vært verken større eller flere enn de siste månedene.

Mourinho har slaktet både egne spillere, medlemmer av støtteapparatet og dommerstanden. De mange utbruddene har kommet som en direkte konsekvens av Chelseas oppsiktsvekkende svake resultater.

I ligaen har Mourinhos menn tapt hele sju av tolv kamper, mens bare tre er vunnet. Laget har heller ikke holdt nullen på noen av sine åtte siste bortematcher.

Hvordan Chelsea-eier Roman Abramovitsj reagerer på nok et tap, gjenstår å se.

MÅTTE TA ANSVAR: Siden en suspendert Mourinho ikke fikk være på stadionen, ble Chelsea ledet av trenerne Steve Holland (til høyre) og Rui Faria. Foto: Scanpix
MÅTTE TA ANSVAR: Siden en suspendert Mourinho ikke fikk være på stadionen, ble Chelsea ledet av trenerne Steve Holland (til høyre) og Rui Faria. Foto: Scanpix Vis mer

Statistikkbyrået Infostrada har allerede funnet frem tallene for da sist en seriemester rykket ned den påfølgende sesongen. Året var 1938 og laget Manchester City. Den gangen hadde de 17 poeng etter 12 matcher. Chelsea har som nevnt bare 11.