Premier League

Håner Mourinho

Gary Lineker: - Den beste prestasjonen til Manchester United med Mourinho på Old Trafford.

GJESTER: José Mourinho og Graeme Souness gjestet studioet til Sky Sports under kampen på Old Trafford. Foto: NTB scanpix
GJESTER: José Mourinho og Graeme Souness gjestet studioet til Sky Sports under kampen på Old Trafford. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Manchester United – Chelsea 4-0

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en drømmestart på Premier League med 4-0 over Chelsea.

Vel så underholdende var det som skjedde i de øvre etasjene på Old Trafford. Der var tidligere United- og Chelsea-trener José Mourinho på plass som ekspert for Sky Sports. Og som vanlig snakket han i overskrifter.

Men heller ikke en annen fotballprofil klarte å dy seg:

- Dette er definitivt den beste prestasjonen til Manchester United med Mourinho på Old Trafford, skriver England-legenden Gary Lineker på Twitter. Og får haugevis av «likes».

Den portugisiske profilen trente Manchester United fra 2016 til 2018. Til slutt ble han mest kjent for gjentatt klaging på styret: Han fikk ikke spillere han ville ha.

Dette var første gang Mourinho var tilbake på Old Trafford etter at han fikk sparken i desember i fjor. På Sky Sports var han tydelig emosjonell.

- Dette er ikke en lett dag for meg. Dette er to av mine tidligere klubber. Det er første gang jeg er tilbake på Old Trafford, sa han.

Men noe United-gull, eller Chelsea-gull for den saks skyld, har han ikke tro på. På spørsmål om hvor mange lag som kan vinne Premier League denne sesongen, svarer Mourinho syrlig:

- Fire. Manchester City, Tottenham, Liverpool og Manchester City B.

Etter kampen var han spesielt imponert over midtstopper Harry Maguire, som ble kåret til «Man of the Match». Da Mourinho var i United, var det nettopp savnet av en midtstopper han klaget på.

Maguire er til og med tidenes dyreste midtstopper.

- Jeg synes han fortjente å bli kåret til «Man of the Match». Han var solid som et fjell. Som vi vet er det viktig for et lag å ha taktisk kunnskap - å ha folk som kan lese kampbildet til enhver tid.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Også Solskjær ga etter kampen uttrykk for at han er mektig imponert over Maguire.

- Harry var outstanding. For en skikkelse å ha i begge boksene. Han kontrollerte tempoet i andre omgang.

Om 4-0-seieren sier han til TV 2:

- Vi er fornøyde med resultatet, og spesielt andre omgang. Da var vi gode, vi holdt formasjonene bedre og kontret bra. I første omgang var vi nok heldige som gikk inn til pause med 1-0. Såpass ærlige må vi være. Men i andre omgang fikk vi mer ro med ballen. Det kunne ikke blitt bedre enn dette.

Og ifølge Gary Lineker: Langt bedre enn da Mourinho var sjef på Old Trafford.