Håner Northug: - Fascinerende

Emil Iversen og Eirik Myhr Nossum reagerer med humor på Petter Northugs aktiviteter i sosiale medier.

I FORM: Petter Northug har lagt ned mye trening den siste tiden, men kompisene på landslaget lar seg ikke imponere så lett. Video Jantelov1 - Instagram / Kristoffer Løkås - Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): I oktober skrev Dagbladet om at Petter Northug hadde økt treningsdosene og lagt bak seg mange rulleskiøkter, i kjølvannet av at han ble stoppet for råkjøring i august.

Og han ligger ikke på latsiden nå som det nærmer seg vinter.

34-åringen har loggført flere solide økter på treningsappen Strava, noe han gledelig deler med omverden i sosiale medier. Det skaper reaksjoner.

- Det er fascinerende at han har blitt en sånn som skal skryte av hva han gjør på trening. Han har jo tusen VM-gull og OL-medaljer. Jeg er fascinert over at han har blitt en slik Strava-sliter, jeg trodde han skulle være for god for det, men nå er han der han også, sier Emil Iversen med et smil til Dagbladet.

PÅ BEITOSTØLEN: EMIL IVERSEN. Foto: Bjørn Langsem
PÅ BEITOSTØLEN: EMIL IVERSEN. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Iversen peker på at verden går bakover, fordi Northug holdt kortene tett til brystet når det gjaldt trening som aktiv.

Iversen trente med Northug tidligere i sommer, men av smittevernhensyn har det ikke blitt noe av den siste tiden.

- Jeg har vært i isolasjon de siste ukene, men jeg har snakket med ham og han føler seg bra. Han trener og drikker brus, så det syns jeg lover bra, sier Iversen.

Northug takker

Northug har blant annet nylig lagt ut en video på Instagram (som du kan se øverst i saken) der han filmer seg selv under en treningsøkt - i bra driv.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum er likevel ikke imponert.

- Nå vet jeg jo hvor det der er, det er jo nedoverbakke, og nedoverbakke er han jo bra i. Petter har alltid hatt en viss tyngde, om ikke faglig, så tyngde i nedoverbakkene. Fortsatt så tror jeg han er en av verdens beste i nedoverbakke, sier Nossum og fortsetter:

IMPONERER: Den britiske langrennsløperen Andrew Musgrawe bryr seg ikke så mye om temperaturen når han trener. Video: Jostein Vinjerui / Twitter. Kristoffer Løkås Vis mer

- Han har blitt bedre, jeg har sett noen bilder av at han ser enda bedre ut enn han gjorde.

Myhr Nossum mener Northug har et eksponeringsbehov.

- Ja, ja, ja. Det er litt som Iivo Niskanen, han har et enormt behov for å vise seg fram på sosiale flater, sier Myhr Nossum, som humoristisk peker på at det er noe som kan tyde på at Northug egentlig er usikker.

- Det er en helt ny Petter vi ser her nå, og det er jo kjempeusikkert, sier han med glimt i øyet.

LANDSLAGSTRENER: Eirik Myhr Nossum. Foto: Bjørn Langsem
LANDSLAGSTRENER: Eirik Myhr Nossum. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Artig å se

Finn-Hågen Krogh syns det er godt å se at Northug trener, og har fått med seg at Northug deler resultatene sine til det norske folk.

- Han legger litt ut på Strava og det gås jo ikke helt rolig, han går både langt og hardt. Han er i brukbar form, så det er artig å se, sier Krogh, som ikke har så mye kontakt med Northug.

Krogh syns det er gledelig at hans tidligere lagkamerat ser ut til å ha funnet treningsgleden igjen.

- Ja, det er jo veldig bra. Det er litt typisk at de første par årene så er kanskje trening det siste man har lyst til, man har det sikkert litt opp i halsen etter en lang karriere. Men så er det en grunn til at man har holdt på, og det er at man liker det man gjør, og etter en viss tid så savner man det, sier Krogh.

Petter Northug har fått tilsendt videoen av Dagbladet, men har ikke kommentert uttalelsene til Eirik Myhr Nossum og Emil Iversen.

BEITOSTØLEN: Det er klart for nasjonal langrennsåpning, og de norske skiheltene er heltent. Northugs treningsvideo imponerer ikke de norske skigutta, Kristine Stavås Skistad ler av sin finske rival og Andrew Musgraves lettkledde treningsstil får kritikk. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer