Semifinale fotball-VM: Sverige - Nederland

Håner Sverige: - Alle jublet

Fyrer opp stemningen før semifinalen. Svenskene slår tilbake mot selvsikre nederlendere.

TIL SEMIFINALEN: Sverige jubler for avansement til semifinalen etter seier mot Tyskland. Det gjorde nederlenderne også. Foto: NTB scanpix
TIL SEMIFINALEN: Sverige jubler for avansement til semifinalen etter seier mot Tyskland. Det gjorde nederlenderne også. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Nederland - Sverige , kl. 21

Tirsdag ble USA finaleklare etter en høydramatisk semifinale mot England. Onsdag er det Sverige og Nederland som skal i aksjon for å kjempe om en finalebillett.

Sverige har stolte tradisjoner innen kvinnefotball, og har ett VM-sølv og to VM-bronser fra tidligere mesterskap. Både Sverige og Norge var blant de dominerende nasjonene da den profesjonelle kvinnefotballen ble født, men siden har flere andre nasjoner startet satsingen.

Nederland er i semifinalen for første gang, men er likevel favoritter før møtet med svenskene. De oransje er regjerende europamestre, og utsagn i forkant av kveldens viktige kamp, kan tyde på at Nederland tar lett på oppgaven.

- Nå blir det finale

- Vi slo de enkelt i EM, og hele landet jublet da det viste seg at vi skulle møte Sverige, sier den nederlandske journalisten, Jaco Kaijen, til Expressen.

Kollega Lars van Soest er av en liknende oppfatning.

- Da det ble Sverige i semifinalen tenke alle hjemme «Bra, nå blir det finale», sier han.

Nederland tok seg til semifinalen etter seier over Italia, mens Sverige gikk videre på bekostning av Tyskland, som Kaijen mener ville vært en tøffere motstander enn de gulblå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer