Semifinale fotball-VM: Sverige - Nederland

Håner Sverige: - Alle jublet

Fyrer opp stemningen før semifinalen. Svenskene slår tilbake mot selvsikre nederlendere.

TIL SEMIFINALEN: Sverige jubler for avansement til semifinalen etter seier mot Tyskland. Det gjorde nederlenderne også. Foto: NTB scanpix
TIL SEMIFINALEN: Sverige jubler for avansement til semifinalen etter seier mot Tyskland. Det gjorde nederlenderne også. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Nederland - Sverige , kl. 21

Tirsdag ble USA finaleklare etter en høydramatisk semifinale mot England. Onsdag er det Sverige og Nederland som skal i aksjon for å kjempe om en finalebillett.

Sverige har stolte tradisjoner innen kvinnefotball, og har ett VM-sølv og to VM-bronser fra tidligere mesterskap. Både Sverige og Norge var blant de dominerende nasjonene da den profesjonelle kvinnefotballen ble født, men siden har flere andre nasjoner startet satsingen.

Nederland er i semifinalen for første gang, men er likevel favoritter før møtet med svenskene. De oransje er regjerende europamestre, og utsagn i forkant av kveldens viktige kamp, kan tyde på at Nederland tar lett på oppgaven.

SE TV: Det er god stemning på torget i Stockholm før Sverige møter Nederland i kveldens semifinale i VM. Video: Expressen TV Vis mer

- Nå blir det finale

- Vi slo de enkelt i EM, og hele landet jublet da det viste seg at vi skulle møte Sverige, sier den nederlandske journalisten, Jaco Kaijen, til Expressen.

Kollega Lars van Soest er av en liknende oppfatning.

- Da det ble Sverige i semifinalen tenke alle hjemme «Bra, nå blir det finale», sier han.

Nederland tok seg til semifinalen etter seier over Italia, mens Sverige gikk videre på bekostning av Tyskland, som Kaijen mener ville vært en tøffere motstander enn de gulblå.

- Vi ble veldig overrasket da Sverige slo ut Tyskland i kvartfinalen. Alle trodde tyskerne skulle vinne den kampen. Da det ble Sverige, føltes det som at alle nederlendere jublet, forteller journalisten.

- Mange tror det blir mye lettere å møte Sverige, men både Sverige og Nederland har nye lag, og jeg tror det blir en jevn kamp, legger han til.

- Sverige var bedre før

Journalistene tror at de nederlandske spillerne også er fornøyd med motstanderen, Lagets trener, Sarina Wiegman, mener det er en ny versjon av Sverige som har dukket opp i sommerens mesterskap.

- Sverige var bedre før, da dominerte de i hvert mesterskap. Nå er det annerledes. Vi har tatt de igjen, og nå for tiden er vi jevngode.

De svenske landslagsspillerne slår tilbake mot utsagnene fra nederlenderne.

- Jublet de over at det ble vi? Det kan de bare gjøre. Det er på banen det skal avgjøres, og da skal vi vise hvem som er det beste laget, advarer Kosovare Asllani.

En som støtter de svenske damene før kampen er legendariske Zlatan Ibrahimovic.

- De har gjort et godt VM. Det har vært bra enn så lenge. Jeg tror at de har en god sjanse til å slå Nederland. Jeg tror de klarer det, sier han til Aftonbladet.

Skal Sverige ta seg til finalen må de stoppe Vålerenga-spilleren Sherida Spitse. Hun har levert fire målgivende pasninger i VM - alle på dødball. Spitse er svært ettertraktet på overgangsmarkedet: