Hånes: - Kjeks, porselen og dramaqueen

Norges håndballherrer nærmer seg semifinale etter seieren mot Sverige. Den største bekymringen for Norge er Magnus Abelvik Røds skade.

STORMER VIDERE: Norges håndballherrer nærmer seg semifinale etter seieren mot Sverige. Video: Rødt Kort Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Sverige 23-20 (12-8)

MALMÖ (Dagbladet): Norge hadde vunnet samtlige kamper i EM så langt før Sverige sto på motsatt banehalvdel.

Med seier over «söta bror» kunne håndballgutta ta et langt steg mot semifinale. Samtidig kunne de slå svenskene ut av mesterskapet foran nesten 13 000 ivrige hjemmesupportere. Det ble et intenst oppgjør foran et ivrig publikum.

- Dette er nabooppgjør. Det ser man lang vei. Det er slossing, det er dueller, det smeller godt, det er intensitet, det er hjerte utenpå drakta - alle de flosklene der, sier Norges trener, Christian Berge, etter kampen.

Norge er av mange regnet som en av de største gullfavorittene, og mot Sverige viste de nok en gang krefter. Med 12-8-ledelse til pause og god kontroll i andre omgang, ble det til slutt enkelt for de norske håndballherrene som ledet fra start til slutt.

Torbjørn Bergerud sto som en kjempe i mål og Sander Sagosen leverte igjen varene med åtte mål.

I pressesonen etter kampen strålte keeperen av glede. Da det kokte som mest i hallen og svenske pep mot de norske spillerne, virker 25-åringen uanfektet.

- Det føltes godt, jeg følte at jeg klarte å beholde roen de siste minuttene. Jeg følte meg trygg og god. Jeg synes vi kriger og kjemper bra i forsvar, slik at svenskene må bruke mye krefter på å komme til sjanser, forteller Bergerud.

Skade

De norske håndballherrene kom best i gang. Sander Sagosen fant Petter Øverby som satte kampens første mål på vakkert vis.

Etter tre minutter var Magnus Abelvik Rød på offensiven og banket inn Norges andre mål, men landet feil på ankelen og ble byttet ut. Abelvik Rød har slitt en del med skader dette mesterskapet. Mot Ungarn var det håndleddet som fikk seg en smell.

Sverige, som trengte sårt å slå tilbake etter timålstapet mot Portugal, fikk en litt trå start på kampen. Det mye på grunn av Norges store profil i mål, Torbjørn Bergerud. Etter 12 minutter sto Daniel Pettersson klar på straffemerket, og valgte en skruversjon av et skudd. Bergerud var våken og reddet enkelt, før han igjen sto som en vegg da returen kom. Sterkt gjort av Bergerud, og til stor jubel fra de norske tilskuerne i Malmö Arena.

Like før pause var Abelvik Rød tilbake på benken etter å ha blitt undersøkt av landslagslege Torgalsen.

Legene skal ta en sjekk på stjernespilleren, men Abelvik Rød virket mer bekymret for hånende meldinger fra lagkameratene.

- Jeg får vel høre at jeg er kjeks og porselen og dramaqueen. Jeg får ta det med glede når det skjer hver gang, sier han.

Dette er ikke første gangen tysklandsproffen blir skadet under EM.

- Man føler et ansvar overfor klubben sin. Flensburg er nok ikke så happy for at jeg skader meg hver eneste gang. Jeg kjenner veldig på det, og det er tøft, sier Rød.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

GLADE: Norges håndballherrer er ett steg nærmere semifinale etter seieren mot Sverige. Video: Rødt Kort Vis mer

God kontroll

Norge gikk til pause med en grei firemålsledelse. Sagosen fortsatte suksessen i andre omgang med scoring fra distanse og straffemerket allerede etter 35 minutter.

Svenskene hang på, men klarte aldri å hente opp ledelsen til de norske herrene.

Bergerud reddet sin andre straffe for dagen, og var dermed oppe i 42 prosent uttelling mot Sverige.

- Hans beste kamp hittil, konkluderte Kjelling.

Etter 40 minutter skulle det endelig lykkes for svenskene fra straffemerket. Mesterskapsdebutant Lucas Pellas fant åpningen mot Bergerud. Det så derimot ikke ut til at det påvirket de norske håndballherrene noe spesielt, som fosset videre og skaffet seg en femmålsledelse like etter.

Til tross for at Norge hadde god kontroll, ble både Christian O'Sullivan og Eivind Tangen utvist etter 52 minutter. Heldigvis sto Bergerud fram og reddet sin tredje straffescoring for kvelden. En enorm kamp av målvakten. Svenskene presset på, men klarte aldri å hente opp ledelsen.

Sander Sagosen scoret åtte mål mot Sverige søndag. Petter Øverby var nærmeste nordmann med fire scoringer.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

FORNØYD: Christian Berge etter seieren mot Sverige. Video: Rødt Kort Vis mer

Veien videre

Nå gjenstår det to kamper i hovedrunden for Norge:

  • Norge - Island, 21. januar
  • Norge - Slovenia, 22. januar

Slovenia har vært Norges største konkurrent i hovedrunden, men tidligere i dag tapte de for Ungarn. Dermed er Norges sjanser for avansement ytterligere forsterket.

I den andre hovedrunden er det Spania og Kroatia som er suverene. Kroatene er allerede klare for semifinale, men onsdagens oppgjør mellom de to landene vil trolig avgjøre hvem som vinner gruppa og dermed får antatt lettest motstand i semifinalene.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer