Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hånes etter Englands seier

BBC-kommentator: - Lothar Matthäus må sjekke om han har riktig billett der han sitter ved siden av Wes Brown.

KONTROVERSIELT: Wes Brown ble presentert som en FIFA-legende fra England. Det er ikke alle enige i at han er. Foto: Matt West / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
KONTROVERSIELT: Wes Brown ble presentert som en FIFA-legende fra England. Det er ikke alle enige i at han er. Foto: Matt West / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
  • Colombia - England 1-1 (3-4 på straffe)

MOSKVA (Dagbladet): England er høyt oppe etter seieren over Colombia i åttedelsfinalen i går kveld. Seieren kom på dramatisk vis da engelskmennene vant 4-3 på straffesparkkonkurranse.

Midt i jubelrusen var det også noe annet engelskmennene la merke til på Spartak stadion i Moskva.

Før kampen holdt tidligere Manchester United-spiller Wes Brown (38) en appell på stadion, sammen med Colombias keeperlegende Faryd Mondragón (47).

Dette handlet om høflighetsfraser og ønsket om en god kamp. Men at Brown ble presentert som en «FIFA-legende fra England» på storskjermen, fikk folk til å reagere på sosiale medier

- Folk ble forvirret over FIFAs «England-legende» som var i aksjon før England mot Colombia, skriver nyhetsnettstedet Joe, som har to millioner unike brukere i måneden.

Wes Brown fikk også høre det på BBCs direktesending under kampen.

Saken er den at Det internasjonale fotballforbundet FIFA har invitert flere tidligere fotballspillere til VM. Mange av dem går inn i den såkalte legendeklassen - som Diego Maradona, Rio Ferdinand, Diego Forlán, Carlos Valderrama og Lothar Matthäus.

Hensikten er å vise seg og spre gode vibrasjoner i fotballens ånd. Men at Wes Brown går i klassen for legender, får mange til å steile og gjøre seg morsom på hans bekostning.

Brown har bare 23 landskamper for England. Blant annet ble han vraket til Tyskland-VM i 2006. Men rett skal være rett: Han har noen trofeer for Manchester United, en klubb han spilte i fra 1996 til 2011.

- Legenden dukket opp - nå hånes han, skriver svenske Expressen.

Da Brown skulle snakke over høyttaleranlegget, fikk han høy pipekonsert. Dette skriver BBC-journalist Richard Conway på Twitter.

De som peip var først og fremst supporterne til Colombia. Seinere - da Brown dukket opp i TV-ruta sammen med Lothar Matthäus - kom BBC-kommentatoren med en bemerkning. I det de to ble zoomet inn, kikket Matthäus på billetten sin.

- Lothar Matthäus! Han sjekker om han har riktig billett der han sitter ved siden av Wes Brown, påpekte kommentatoren.

Nettstedet FootballWhispers fulgte opp på liveoppdateringen under kampen:

- Alle fotballheltene deres er her. Og så Wes Brown.

Selv om han får pes, kan Brown trøste seg med at han får godt betalt. Nettstedet Givemesport skriver at Maradona får opptil 100 000 kroner for å være til stede på hver kamp.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Med seieren over Colombia får England minst én kamp til, kvartfinale mot Sverige. Og om Brown hånes, hylles de engelske spillerne i dagens aviser.

- Hand of Jord, skriver The Sun, åpenbart et ordspill på «Hand of God» (Maradona) og Everton-keeper Jordan Pickford.

- At last! England win on penalties, skriver Daily Mirror.

- World Cup shock. England win on penalties, skriver The Daily Telegraph.

Selv om Brown får mye kritikk, taler merittene for seg selv. Den tidligere Manchester United-spilleren har vunnet Premier League fem ganger og Champions League to ganger.

The Sun i dag
The Sun i dag Vis mer
Daily Mirror i dag
Daily Mirror i dag Vis mer
The Daily Telegraph i dag
The Daily Telegraph i dag Vis mer