Champions League

Hånes etter sjokket

Spanske medier står på hodet etter at moldovske Sheriff sjokkerte Real Madrid på Santiago Bernabéu.

NY SHERIFF I BYEN: Sheriff fra Tiraspol i Moldova sjokkerte hele Fotball-Europa ved å slå Real Madrid på Santiago Bernabéu. REUTERS/Juan Medina
NY SHERIFF I BYEN: Sheriff fra Tiraspol i Moldova sjokkerte hele Fotball-Europa ved å slå Real Madrid på Santiago Bernabéu. REUTERS/Juan Medina Vis mer
Publisert

Det gikk sjokkbølger gjennom hele Fotball-Europa da Sheriff sikret 2-1-seieren mot Real Madrid i den spanske hovedstaden tirsdag kveld.

Sébastien Thills navn ble skrevet inn med gullskrift i Sheriffs historie, da han hamret inn vinnermålet like før full tid på Santiago Bernabéu.

Dagen derpå er det flere av de spanske avisene som har kastet seg rundt for å prøve å forklare det som mange har hevdet er tidenes sjokkresultat i europeisk fotball.

SJEFEN: Formann i Super League og Real Madrid-president Florentino Pérez (71) mener UEFA har håndtert situasjonen dårlig. - Vi gjør dette for å redde fotballen, sier han. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: AP / El Chiringuito de Jugones. Vis mer

En ny sheriff i byen

Overskriften i spanske AS er ikke til å misforstå. De skriver nemlig «EL SHERIFF IMPONE SU LEY», som på norsk oversettes til «Sheriffen påtvinger sin lov».

De uthever at selv om Sheriff satte siste skudd, så hadde Real Madrid allerede hatt over 30 forsøk som ikke hadde funnet blink.

Også Marca har viet noe av sin forside til kampen, der de har kontrastene mellom Real Madrids «KJEMPESMELL» og Atlético Madrids «KJEMPEKLATRING», etter at de slo AC Milan på overtid.

De skriver videre at Real Madrid «spilte indianeren mot Sheriff, og tapte en vanvittig kamp», som er en klar referanse til den ville vesten.

Også Mundo Deportivo, som er basert i Barcelona, drar en referanse til cowboy-dagene når de uthever hvilken enorm triumf det moldovske laget har stått for.

«ANHOLDT AV SHERIFFEN», skriver de, mens de også gjør et poeng ut av alle bomskuddene, og at det måtte et straffespark til av Karim Benzema for at Madrid skulle høre nettsus i dette oppgjøret.

- Tidenes overraskelse

På sosiale medier har også reaksjonene haglet siden onsdag kveld. Blant dem som har tatt til orde er den rumenske journalisten Emanuel Rosu.

- Sheriffs seier på Santiago Bernabéu mot Real Madrid er tidenes overraskelse i Champions League. Det er som om San Marino skulle erobret Kina, skriver Rosu, som også beskriver byen Tiraspol som en by «fanget et sted mellom 80- og 90-tallet».

På det spanske TV-programmet El Chiringuito ble kampen et av de virkelige store temaene. Og blant dem som kom med sine meninger var AS-redaktør Tomás Roncero.

Han er kjent for å være svoren Real Madrid-supporter, men han holdt ikke igjen av i sin kritikk av egen klubb.

- Fotballen jevner oss alle. Vi er fullstendig ødelagt, og det er ingen Real Madrid-supporter som er fornøyde, forklarte Roncero underveis, mens han samtidig gjorde sitt for å hylle Sheriffs prestasjon.

- Man burde bygge et monument til Sheriff for det de har gjort i dag. De har overlevd en kapring, sa Roncero, som mente at Real Madrid hadde overtaket i kampen, men at Sheriff hadde vært effektive.

På sin egen Facebook-side passet Sheriff på å rette et stikk mot mesterlaget fra Madrid.

HÅN: Slik valgte FC Sheriff å håne Real Madrid etter den enorme seieren. Foto: Faksimile/Faceboook
HÅN: Slik valgte FC Sheriff å håne Real Madrid etter den enorme seieren. Foto: Faksimile/Faceboook Vis mer

De har nemlig redigert et bilde, med teksten «ingen kommentarer», der de har stjålet kronen fra Real Madrids emblem, og satt det på sin egen logo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer