Statue av Diego Maradona

Hånes og latterliggjøres. Ser du hvem det skal forestille?

Dette er året for rare statuer av fotballspillere. Bare spør Cristiano Ronaldo og Diego Maradona.

SER DU LIKHETEN? Denne statuen skal vise Diego Maradona med VM-pokalen i 1986. Foto: PIYAL ADHIKAR/EPA/NTB Scanpix
SER DU LIKHETEN? Denne statuen skal vise Diego Maradona med VM-pokalen i 1986. Foto: PIYAL ADHIKAR/EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): 2017 har blitt et år der fotballspillere hylles med statuer og byster og det som er, for at verkene deretter blir slaktet av folket.

Vi har tidligere skrevet om Cristiano Ronaldos berømte byste i bronse, som ble avduket på flyplassen i Madeira mars i år. La oss bare si at skulptøren ikke var heldig med arbeidet som ble utført.

Og nå har en avduking av statuen til en annen legendarisk fotballspiller skapt overskrifter verden over.

Diego Maradona (57) er en av tidenes beste fotballspillere, og argentineren ble nylig hyllet med en statue under et veldedighetsarrangement i Kolkata i India.

Hånes

Statuen skal forestille Maradona fra tiden da han løftet VM-trofeet i 1986 som 25-åring, etter at Argentina slo Vest-Tyskland 3-2 i finalen.

På den tiden hadde han litt mer hår enn i dag for å nevne noe, men det virker å være en samstemt mening der ute om at skulptøren ikke traff hundre prosent med utførelsen.

Folk mener statuen likner mer på Crystal Palace-manager Roy Hodgson, den tidligere NBA-stjerna Larry Bird, sanger Susan Boyle, Ringenes Herre-karakteren Bilbo Baggins eller rett og slett bare en bestemor.

Det er særlig manken folk reagerer på.

«Det er et hår som får ham til å likne mer å The Beatles enn en fotballspiller», skriver CNN.

«Stor statue, enda større hår», skriver engelske BBC.

Se reaksjoner fra sosiale medier nederst i saken.

Enkel spiller

Under mesterskapet scoret Maradona både etter det berømte soloraidet og med hånden i VM-kvartfinalen mellom England og Argentina i Mexico, som ble omtalt som «Gus hånd».

- Jeg er ikke en Gud i fotballen, men bare en enkel fotballspiller, sier Maradona ifølge BBC.

Han var tilstede under avdukingen i India med kjæresten Rocio Oliva. Hovedpersonen virket å være fornøyd med resultatet.

- Det er fantastisk å ha en statue her. Jeg er glad for å være her i Kolkata for andre gang. Tusen takk for kjærligheten, sier Maradona videre.

Seinere denne måneden skal legenden møte den indiske cricket-legenden Sourav Ganguly til en vennskapskamp på fotballbanen.

Fikk kritikk

Når det gjelder bysten av Cristiano Ronaldo, så var det Emanuel Santos (40) som jobbet med den i tre uker. Han jobbet på flyplassen i Madeira fram til januar, og hadde vært arbeidsledig i to måneder.

Da han fikk høre at Ronaldo skulle hedres med en byste, bestemte han seg for å kontakte flyplassledelsen.

- Det er umulig å glede grekere og trojanere. Selv ikke Jesus klarte å gjøre alle fornøyde. Dette handler om smak, og det er ikke så lett som det ser ut. Jeg har sett arbeid av store kunstnere som følger samme prinsipp. Det som er viktig er innvirkningen dette verket har hatt, sier Santos ifølge Globo.

Kunstneren fortalte at han var forberedt på kritikken, men også at han er fornøyd med «innvirkningen» verket har hatt på verden.

- Jeg baserte meg på noen bilder av Cristiano Ronaldo som jeg fant på internett, det var ikke noen spesielle. Jeg satte opp bildene ved siden av meg og begynte å jobbe med bysten, sier Santos.

P.S. En statue av Barcelona-stjerne Lionel Messi ble forøvrig nylig vandalisert i argentinske Buenos Aires for andre gang i år.

https://twitter.com/golazoargentino/status/940350184453746688/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Ffootball%2F2017%2Fdec%2F12%2Fit-looks-like-someones-gran-diego-maradona-statue-unveiled-in-india

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer