Hånes og slaktes

Skihopper Daniel-André Tande (28) får tyn for sitt nye skjegg.

NYTT UTSEENDE: Daniel-André Tande snakker med Dagbladet på sletta i Schattenbergbakken i Oberstdorf. Foto: Tore Ulrik Bratland
NYTT UTSEENDE: Daniel-André Tande snakker med Dagbladet på sletta i Schattenbergbakken i Oberstdorf. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Hoppuka, første renn, klokka 16.30 på TV3 og Viaplay

OBERSTDORF (Dagbladet): Daniel-André Tande leverte en god generalprøve da han kom på niendeplass i kvaliken til Hoppuka i går.

Klokka 16.30 i dag starter det første rennet i den prestisjefylte turneringen i Tyskland og Østerrike.

Men hva har skjedd med utseende til Tande? Skjegget vokser - og det er åpenbart at han har justert imaget.

SMILER I SKJEGGET: Daniel-André Tande håper å fortsette oppturen fra kvalifiseringen i rennet i dag. Foto: Geir Olsen / NTB
SMILER I SKJEGGET: Daniel-André Tande håper å fortsette oppturen fra kvalifiseringen i rennet i dag. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Det ser helt jævlig ut, innrømmer Tande overfor Dagbladet. Så hvorfor har han skjegget?

UTEN SKJEGG: Slik ser vi vanligvis Daniel-André Tande - uten skjegg. Foto: Terje Pedersen / NTB
UTEN SKJEGG: Slik ser vi vanligvis Daniel-André Tande - uten skjegg. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Jeg fikk en utfordring i Titisee Neustadt. Jeg får ikke lov til å barbere meg før 1. januar, avslører han

Med Titisee Neustadt mener han den tyske byen der verdenscupen ble arrangert fra 8. til 11. desember. «Utfordringen» ble gitt av skredderen på hopplandslaget, Adrian Livelten.

- Han sa at han aldri hadde sett meg spare til skjegg. Jeg svarte: «Det er fordi det ser helt jævlig ut.» Så fikk han overtalt meg til å bli med på dette. Men det ser som sagt helt jævlig ut.

TELLER NED: Daniel-Andre Tande representerer Norge sammen med seks andre hoppere i Den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB
TELLER NED: Daniel-Andre Tande representerer Norge sammen med seks andre hoppere i Den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Tande fortsetter:

- Jeg tenkte jeg skulle sende ut en budrunde på nyttårsaften. Der skal folk få bestemme hvordan jeg skal barbere meg. Så får vi se om det blir noe av.

- Du har ikke barbert deg i det hele tatt de siste tre ukene?

- Jeg har tatt skjegget på sidene. Det får jeg lov til. Det så helt forferdelig ut. Men det ser ikke bedre ut slik det er nå.

- Hva sier omgivelsene?

- Alle sier det ser helt jævlig ut. Noen få synes det er OK. Da jeg kom hjem til jul, gikk det ti sekunder før søsteren min sa: «Fy faen, Daniel.»

KUNNE GÅTT VERRE: Daniel-André Tande falt dramatisk i Planica. Video: NRK / Bryan Sutterer Vis mer

Halvor Egner Granerud vant kvalifiseringen i går og er blant favorittene til å vinne Hoppuka. For Tande var niendeplassen en opptur. I verdenscupen er han nummer 19.

- Jeg føler at jeg har gjort fine skihopp, men jeg har manglet det siste, lille kicket som gjør at du kommer over skiene hakket tidligere og bygger opp fart og høyde. Det har vært litt frustrerende, sier en skjeggprydet Tande.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer