Hanestad: Tennfjord ikke sparket

Brann-direktør Ivar Hanestad benekter at Kjell Tennfjord har fått sparken i Brann. Men klubbens manager får neppe fortsette i jobben...

- Tennfjord har ikke fått noen oppsigelse, sa Hanestad til NTB.

- Betyr det at han fortsetter?

- Det er ikke sikkert. Vi ønsker å ta opp avtalen hans til fornyet vurdering, og skal ha et møte med ham i neste uke.

Sa Hanestad til NTB. Spillerne fikk, ifølge deres talsmann Stefan Paldan, en litt annen beskjed da Hanestad troppet opp på fredagens trening.

- Tennfjord er ikke sparket, men Hanestad sa til oss at han (Tennfjord) ikke får fortsette neste år, fortalte Paldan til NTB. Spillerne har ikke noe offisielt syn på saken.

- Vi har ikke diskutert Tennfjord. Uansett er det ikke noe vi kan gjøre, sa Stefan Paldan.

Sommel

Det var Bergens Tidende som i dag skrev at Tennfjord hadde fått sparken i Brann. Sommel i jakten på nye spillere skulle være årsaken. Ifølge avisen hadde Hanestad styrene både i Brann ASA og Sportsklubben Brann i ryggen da han onsdag ga Tennfjord beskjeden.

- Dette skulle ikke vært i media, og det er derfor jeg er tilgjengelig for kommentar nå, sa Hanestad da NTB fikk fatt i ham på mobiltelefon i ettermiddag. Direktøren hevdet også at det ikke er misnøye med Tennfjord i Brann-ledelsen.

Møtes til uka

- Vi skal ha et møte med Tennfjord i neste uke. Vi ønsker å se på den sportslige organiseringen av Brann i et helhetsperspektiv i tiden framover.

- Er Tennfjord aktuell som hovedtrener?

- Det er han ikke. Vi har flere kandidater til den jobben, men jeg vil ikke si hvor mange.

- Når blir det klart?

- Det vet jeg ikke, sa en ordknapp Brann-direktør.

Kjell Tennfjord har fast ansettelse i Brann. Hvis manageren må gå på dagen har han krav på en fallskjerm på rundt 1,2 millioner kroner. Hvis ikke skal han ha seks måneders oppsigelsestid og én årslønn i kompensasjon, ifølge Bergens Tidende.

Det er ikke første gang Tennfjord er i hardt vær. Etter seriesølvet i 1997 utrykte spillerne misnøye med ham. Likevel fikk Tennfjord fornyet tillit av styret. I vår ble han permittert fra managerjobben på grunn av Branns anstrengte økonomi, og Tennfjord gikk til sak. Bergen namsrett ga ham medhold på alle punkter, og dermed var den omstridte mannen tilbake.

(NTB)