Russland VM i skiskyting

Hånet av russisk Grand Prix-stjerne

Tarjei Bø forsøkte å fortelle sannheten om Russlands svindel. Det gikk dårlig. I stedet ble han og Norge angrepet av landets mest kjente Grand Prix-vert.

ALLEREDE UPOPULÆRE: Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø står ikke høyt i kurs hos den russiske fansen etter at de sist VM langet ut mot den russiske gullvinneren på sprinten. Nå har storebror Tarjei utfordret Russland på nytt, og fått et hånlig svar fra en av landets mest kjente TV-profiler. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

INGEN ekte russere, ingen nasjonalhymne, ikke noe flagg og ingen vanlig landslagsdrakt når VM i skiskyting starter onsdag. Et ribbet Russland er på ydmykende vis klar for dette verdensmesterskapet etter svindeldommen før jul.

Det skjer på nåde, med løpere i forkledning som såkalt «nøytrale utøvere». I TV-sendingene fra VM vil du se de russiske fargene på spesialdesignet utstyr, men ingen tradisjonelle nasjonale drakter:

De russiske skiskytterne kommer ikke til dette mesterskapet som vinterstormaktens sportshelter, men som individuelle utøvere fra en røverstat.

For det er jo Russland som i årtier har røvet resten av sporten for medaljer og penger.

Og hvordan skal de da bli tatt imot?

VÅR egen ekte sportshelt Tarjei Bø hadde et klokt innspill om dette i et Dagblad-intervju rett etter Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS) sist november utestengte Russland i to år fra VM og OL med de forbeholdene som nå gjør at du likevel får se russiske utøvere i VM-øvelsene:

- Det viktigste er ikke å straffe, det gjør vi jo alltid, understreket Tarjei og fortsatte:

- Når folk har gått feil og det er bevist, så er det viktig å legge kortene på bordet og si unnskyld. Så må vi på en måte komme oss videre. Jeg føler det er veien tilbake til å delta og for å få tilbake sympatien fra hele idrettsverden, sa den norske veteranen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer