BYTTET INN: Antonio Conte (t.h.) tok ut Giorgio Chiellini (t.v.) og satte innpå Simone Zaza slik at sistnevnte kunne ta straffespark. Foto: Christian Charisius/dpa/NTB Scanpix
BYTTET INN: Antonio Conte (t.h.) tok ut Giorgio Chiellini (t.v.) og satte innpå Simone Zaza slik at sistnevnte kunne ta straffespark. Foto: Christian Charisius/dpa/NTB ScanpixVis mer

Hånet og latterliggjort. Slik forklarer han straffe-missen

Simone Zaza langt nede.

(Dagbladet): Den italienske fotballspilleren Simone Zaza ble hånet for tilløpet han viste fram før han blåste et straffespark over mål i kvartfinalen mellom Tyskland og Italia i helga.

25-åringen ble byttet inn på overtid av ekstraomgangene, og trener Antonio Conte pekte ham ut til å ta det andre straffesparket for Italia.

Før han skjøt trippet han flere ganger før han dunket ballen himmelhøyt over mål.

- Hva driver han med? spurte det norske kommentatorparet Øyvind Alsaker og Petter Myhre.

Slik forklarer Zaza selv straffesparket:

- Jeg har alltid tatt straffespark slik og jeg var sikker på at jeg skulle score. Jeg sendte Manuel Neuer feil vei, men uheldigvis gikk ballen for høyt.

- Jeg har bommet på den viktigste straffen i min karriere, og det vil hjemsøke meg resten av livet mitt, jeg beklager at jeg har skuffet italienerne, sier han videre til Tuttosport.

I minuttene etter straffesparkkonkurransen gikk sosiale medier bananas. Blant det som går igjen på sosiale medier, er sammenlikningen med en hest som tripper før den skal over et hinder. Zaza har blitt en skikkelig «meme»-hit i sosiale medier.

Det var flere fans som ønsket Azzurri velkommen hjem da de landet på flyplassen. Zaza ble omringet av journalister som ville vite hva han tenkte om straffebommen. Juventus-spilleren virket å være preget av situasjonen.

- Jeg vil at italienske fans skal vite at vi gjorde alt vi kunne i Frankrike, vi ga virkelig alt og det er ikke riktig at denne ene episoden avsluttet alt vi jobbet helhjertet for, sier Zaza.

Det var ikke bare Zaza som ikke taklet presset. Tyskland vant til slutt 6-5 etter at sju spillere bommet fra krittmerket.