Hanevold gikk til krampa tok ham

Var sikker på at medaljen glapp på oppløpet.

SAN SICARIO (Dagbladet.no): Det var ikke bare Roger Grubben som smilte bredt da Halvard Hanevold gikk inn til bronse, åtte tideler foran Sergei Tsjepikov i mål. Halvard selv strakk armene i været og skrek av glede.

Krampene i leggene gjorde nemlig at han trodde bronsen glapp.

- Jeg følte jeg kunne lekt med både Robert og Tsjepikov på slutten, men så har jeg dette problemet med kramper i leggene da. Det knøt seg skikkelig i den siste motbakken, sier Hanevold.

Leggkramper er noe Hanevold vet kommer. Men bare når han går tjuekilometeren.

- Merkelig nok er det bare da jeg kjenner det, sier han.

Og i dag kjente han det skikkelig.

- Jeg så på resultattavla da jeg kom i mål, og hadde en liten forventning om at jeg skulle være på fjerdeplass, sier Hanevold.

Men med åtte tideler til gode fikk han både blomster og edelt metall på OLs åpningsdag. Til tross for at to bom på normaldistansen vanligvis betyr en plass blant de mange.

EN GLAD GUTT: Halvard Hanevold kunne juble etter å ha vunnet bronsemedaljen med under ett sekund. Foto: Reuters/Scanpix
EN GLAD GUTT: Halvard Hanevold kunne juble etter å ha vunnet bronsemedaljen med under ett sekund. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Og da han gikk ut fra andre skyting, med sine to bom i kofferten, følte han det alle vi andre tenkte: Her er det ikke muligheter.

- Men vi hadde snakket med Roger (Grubben, red.anm.)om det før løpet, og han sa at om det kom noen bom så skulle vi bare kjøre på. Det er mye som kan skje på en tjuekilometer, smiler Hanevold lurt.