Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hanevold irritert etter skyteglipp

-Jeg skulle hatt medalje i dag. Fjerdeplass var skikkelig irriterende, sa Halvard Hanevold til NTB.

Han hater fjerdeplassen like mye som konkurrentene. Ingen medalje. Så nær, men likevel 16,3 sekunder fra å sikre norsk dobbeltseier på åpningsdistansen i VM.

- Jeg føler at er på plass, og at langrennsformen aldri har vært bedre. Det er tullete å bomme to ganger på liggende, men jeg fikk aldri den helt gode følelsen på innskyting, innrømmet Hanevold.

Han sto og tittet tomt ut i luften og ned i bakken da Ole Einar Bjørndalen, Ricco Gross og Zdenek Vitek fikk sine blomster. Asker-løperen tygget ubesluttsomt på stavhåndtaket, og så faktisk ut til å være svært nær å felle en tåre.

- Jeg trøblet med ting jeg burde hatt kontroll på. Hadde jeg klart meg med et bomskudd hadde jeg hatt medalje, det er skikkelig surt. Jeg klarer liksom ikke helt å glede meg over en fjerdeplass nå, selv om jeg i ettertid vil skjønne at dette var et bra løp.

- Jeg var god nok til å ta medalje, så enkelt er det faktisk. Søren heller, fortsatte Hanevold, som fortsatt står med bronsemedaljen fra VM i Pokljuka som sitt beste individuelle resultat.

- Jeg får trøste meg med at jeg har et kjempebra utgangspunkt foran jaktstarten.

33-åringen har 1.07 minutter å ta igjen på Bjørndalen søndag. Avstanden fram til Gross og Vitek er henholdsvis 16,3 og 14,1 sekunder.

(NTB-Kaj T. Pedersen)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling