Hanevold på pallen i Russland

Fischer vant.

Sven Fischer vant dagens verdenscupsprint i skiskyting. Halvard Hanevold gikk inn til tredjeplass.

35-åringen fra Asker skjøt feilfritt og fikk med sin tredjeplass en flott oppreisning etter noe rufsete innsats i VM i Østerrike forrige uke. Hanevold var 28,3 sekunder bak verdenscupleder Sven Fischer i mål.

Hviterusseren Oleg Ryzjenkov, som sprakk fullstendig på lørdagens VM-stafett i Hochfilzen, er tydeligvis tilbake i slag og sikret seg annenplass. Avstanden til Fischer var 21,9 sekunder.

Ole Einar Bjørndalen ledet klart inn til siste skyting og hadde muligheten til å ta sin seier nummer 12 for sesongen. Det endte med to bomskudd på stående og fjerdeplass 36,1 sekunder bak Fischer.

Simostranda-løperen avgjorde imidlertid kampen om den røde trøya og sikret seg sammenlagtseieren i sprintcupen.

Den tyske veteranen skjøt feilfritt, gikk et gnistrende langrenn og tok sesongens femte seier. Han har totalt 880 poeng og økte ledelsen i verdenscupen sammenlagt til Raphael Poiree, som etter sin skuffende 19. plass måtte tåle at Bjørndalen passerte ham i sammenlagtcupen.

Bjørndalen har 827 poeng og Poiree 819 når to renn gjenstår.

Den norske laginnsatsen var nok en gang sterk på den 10 km lange sprintdistansen. Egil Gjelland (nummer 10), Lars Berger (12), Stian Eckhoff (19) og Frode Andresen (22) har alle gode muligheter til å hevde seg på torsdagens jaktstart.

Også unggutta Alexander Os (36) og Magne Thorleiv Rønning (55) får gå torsdagens jaktstart.

(©NTB)

OPPREISNING: Halvard Hanevold klarte seg uten tilleggsminutter.