Hanevold sa nei til v-cupstart

Halvard Hanevold overbeviste med å gå inn til femteplass i Vektersprinten på Geilo søndag. For det ble han belønnet med en plass på verdenscuplaget i langrenn. Men Hanevold takket nei fordi han prioriterer skiskyting.

Langrennseliten starter verdenscupsesongen i Finland kommende helg.

- På kort sikt har jeg valgt å satse alt på skiskyting, og et langrenn kommende helg ville trolig vært ødeleggende i oppkjøringen til sesongen i skiskyting. Jeg skal trene hardt de neste to ukene, noe jeg ikke kunne gjort foran et verdenscup-langrenn, sier Hanevold til NTB.

Trondhjem-løperen skal i tillegg avlegge eksamen i økonomi tirsdag, uten at det var et avgjørende moment da han valgte å si nei til langrennsgjengen.
- Jeg føler at det er riktig å satse bare på skiskyting i år. Verdenscupen starter i Østerrike 11. desember. I tillegg er det VM neste år. For å være best mulig forberedt, føler jeg at tiden ennå ikke er inne til å satse bare på langrenn, mener OL-mesteren i skiskyting.

Slo de etablerte

Søndag la han blant andre skøyteekspertene Thomas Alsgaard og Krister Sørgård, samt skiskytterkollega Ole Einar Bjørndalen bak seg i sesongåpningen på Geilo.

- Det var utrolig moro å slå flere av de etablerte løperne, og det hadde selvfølgelig vært gøy å prøve seg mot verdenseliten kommende helg. Men jeg får «tygge» det i meg. Jeg er nødt til å få med meg helgens skiskytter-åpning på Beitostølen. Hvis ikke ville jeg risikere å stille til verdenscupstart uten en eneste skiskytter-konkurranse i kroppen. Det hadde ikke vært særlig lurt, mener Hanevold. (NTB)