Hanevold tok etterlengtet medalje

Ricco Gross tok sølv lørdagens sprint, men var best i søndagens jaktstart. Han snøt Halvard Hanevold for gullet på siste runden.

Halvard Hanevold ledet ut fra siste stående skyting etter en feilfri serie, og gikk ut drøye sekundet foran Gross. Tyskeren hadde vært ute i en strafferunde etter den siste skytingen. Etter få hundre meter på runden hadde Hanevold økt ledelsen til seks sekunder, men så var det slutt. Gross tok igjen en stokk stiv nordmannen og avstanden i mål ble til slutt på 12 sekunder.

- Jeg var stokk stiv og han kom fort. Jeg hadde ingen sjanser til å henge på. Veldig synd, sa Hanevold, som gikk ut på jaktstarten på fjerdeplass.

Sølvet var imidlertid ikke truet for finnen Paavo Puurunen endte 56,3 sekunder bak tyskeren i mål. Gross skjøt totalt på seg to strafferunder mot Hanevolds ene runde etter første stående skyting.

Hanevold setter imidlertid medaljen på jaktstarten utrolig høyt.

- Det er så kjempetøft å lykkes i en jaktstart, så dette sølvet setter jeg høyt. Synd at det ikke holdt helt inn, sa Hanevold.

Ole Einar Bjørndalen gikk ut i en klar ledelse på jaktstarten - over 50 sekunder foran Gross. Men Bjørndalen hadde ikke dagen. Både i løypa og på standplass kladdet det for lørdagens gullvinner. Han måtte tåle hele seks strafferunder og endte på 8. plass som nest beste nordmann - 1.31 bak Gross.

Frode Andresen holdt lenge håpet om medalje oppe, men tre bom på siste stående gjorde at han endte på 13. plass, 1.47 bak. Andresen hadde sju strafferunder totalt.

Egil Gjelland (2 straffeunder) endte på 22. plass, 2.59 bak, mens Stian Eckhoff (6) på 33. plass, slått med 4.23 minutter.

(NTB)

ETTERLENGTET: Halvard Hanevold var nær gull, men stivnet på siste runde. Han endte på en tilfredsstillende sølvplass.