Hanevold var sjanseløs i spurten

Halvard Hanevold var likt med Ricco Gross og Vladimir Dratsjev ut fra siste skyting, men nordmannen var sjanseløs i kamp om en plass på pallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aller først på søndagens jaktstart fikk umulige Raphael Poiree gå i fred. Han gikk ut med en ledelse på trekvart minutt og økte den utover i løpet.

De andre skiskytterne måtte kjempe om 2. plassen, og Hanevold hadde en god mulighet etter siste skyting. Men terrenget passet ikke Hanevold, og derfor ble det den lite attraktive fjerdeplassen på skiskytteren fra Asker.

- Jeg klarte dessverre ikke å ta dem på de flate partiene inn mot mål. Jeg er skuffet over å være så nær en 2. plass, men det er slikt som skjer, sa Hanevold til NTB.

God jaktstart

- Men jeg fornøyd med å ha gått et godt løp. Det er moro å ha gjennomført en god jaktstart, sa Hanevold på vei hjem til julefeiring.

Hanevold gikk ut som nummer 16, og var en av de få som tok innpå ledende Poiree. Men det kunne ha vært enda bedre med feilfri skyting. Hanevold hadde en strafferunde etter første skyting.

- Jeg hadde litt kluss på den første skytingen. Noen kom borti den ene skien min da jeg la meg ned. Derfor måtte jeg begynne om igjen med forberedelsene. De tre siste skytingene var derimot helt perfekte, slo Hanevold fast.

Foruten Hanevold leverte også Egil Gjelland og Stian Eckhoff sterke løp. Frode Andresen, som gikk ut som nummer tre, skjøt seks bom og tapte ti plasseringer, mens Gjelland gikk seg opp 19 plasser og tok 10. plassen. Eckhoff gikk seg opp åtte plasser og ble nummer 12. Det er tydeligvis lettere å starte litt bak på en jaktstart.

På offensiven

- Det kan virke sånn. Skal man lykkes på en jaktstart, må man være på offensiven på standplass. Det er kanskje lettere å være når man starter litt bak, sa Hanevold.

Landslagssjef Roger Grubben måtte ellers konstatere at Ole Einar Bjørndalen, som skulle startet som nummer seks, valgte å stå over jaktstarten på grunn av sår hals. Det samme gjorde Grubbens samboer Linda Tjørhom i kvinnenes konkurranse.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer