STRAFFET: Her henger Thomas Nesset Brahushi og en rytter fra Ottestad Sykkel på følgebilen. Foto: Jahn Robin Nilsen, Asker CK.
STRAFFET: Her henger Thomas Nesset Brahushi og en rytter fra Ottestad Sykkel på følgebilen. Foto: Jahn Robin Nilsen, Asker CK.Vis mer

Hang på følgebilen - ble kastet ut av rittet

Leder og rytter i Ottestad Sykkel bøtelagt etter livsfarlig manøver.

HØNEFOSS (procycling.no): Dette bildet viser hvorfor en rytter fra Ottestad Sykkel og en fra Team Ringeriks-Kraft ble disket under lørdagens Hadeland GP.

Duoen hang på bilen til Ottestad-leder Sondre Unnestad opp bakken fra Brandbu sentrum på en av de innledende rundene i rittet.

Opptrinnet ble dokumenter av Asker-sjåfør Jahn Robin Nilsen. Arrangøren tok deretter affære, og de to involverte rytterne — samt lederen — fikk 100 sveitser francs i bot etter hendelsen.

Asker-lederen mener slike uting ikke bør ha noen plass i norsk sykkelsport:

- Det var to ryttere som tydelig hadde blitt kjørt av. Så ble det trukket opp bakken av følgebilen, og snek seg opp i feltet igjen. Jeg kjørte i følgebil selv med klær til rytterne våre som ikke klarte å henge på. Jeg mener at om man ikke har dagen, så er det langt bedre å stå av rittet enn å holde på på denne måten, sier Nilsen til procycling.no.

- Vi dummet oss ut
Henging på biler i servicekøen er til en viss grad godtatt når man forsøker å komme seg opp til feltet etter mekaniske problemer.

Lederen i Ottestad Sykkel tar likevel selvkritikk etter manøveren:

- Det er viktig for meg å presisere at disse to hadde hatt tekniske problemer. Vår rytter hadde til og med byttet sykkel. Og vi var kanskje fem minutter unna hovedfeltet, så de to klarte ikke å komme seg opp igjen, sier Unnestad.

- Men vi legger oss langflate i denne saken. Vi tar boten og vi dummet oss ut, legger han til.

- Hva slags dialog hadde dere med arrangøren om dette?

- Rittlederen kjørte opp til bilen vår, og sa at disse to ble disket. Da var saken uten av verden for vår del, og vi gjør ikke dette igjen. Men det var et tøft ritt, og i den siste bakken var det igjen biler og ryttere overalt — uten at jeg skal nevne navn.

- Veldig farlig
I tillegg er det forbundet med høy risiko å ligge så tett innpå kjøretøyene underveis i rittet.

- Dette går på selvjustisen i rittet. Det skal være fair play, mener Nilsen.

- Dessuten er det veldig farlig. Det er ikke bra i det hele tatt, legger han til og roser arrangøren for reaksjonen underveis.

PS! Klubblaget Asker CK Elite hadde for øvrig en fin opplevelse i den tøffe løypa på Hadeland. Anders N. Røe ble lagets bestemann på 45.-plass, mens Kjetil Johansen Amundrud ble nummer 77.