Hangeland: - Vi er best mot de beste

Landslagskapteinen er lettet, men klar på at Norge kommer til å heve seg mot Sveits.

VARSLER BEDRING: Brede Hangeland feirer innbitt 1-0-scoringen til Norge i kveld. Han er likevel klar på at laget kommer til å heve seg mot Sveits på tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VARSLER BEDRING: Brede Hangeland feirer innbitt 1-0-scoringen til Norge i kveld. Han er likevel klar på at laget kommer til å heve seg mot Sveits på tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): På en dag hvor Norge måtte vinne, var det nok en gang kaptein Brede Hangeland som gikk foran. Stabilitet og trygghet var som vanlig nøkkelordene når dommen over Fulham-stopperen skulle felles.

Kypros var et lag Norge burde, skulle og måtte slå. Hangeland var lettet da han snakket med Dagbladet etter kampen.

- Å vinne i dag var helt avgjørende for å holde liv i drømmen. Noe annet enn seier i dag så hadde vi vært ferdige. Jeg er først og fremst lettet over at vi har kommet oss forbi dette hinderet og ser frem mot tirsdag.

Best mot de beste Og på tirsdag venter gruppeleder Sveits på Ullevaal Stadion. Også en kamp Norge bør vinne dersom planene om Brasil-tur ikke skal forkastes. Hangeland tror ikke det skal bli noe problem å heve seg ytterligere noen hakk mot sveitserne.

- Vi må være forberedt på en helt annen kamp mot Sveits. Det kan passe oss greit - vi får ofte mer ut av laget vårt mot god motstand.

- I alle fall dette laget her hever seg automatisk mot bedre motstand. Det er ikke vår styrke å spille ut antatt svakere lag. Derimot er vi gode til å jevne ut forskjellen mellom oss og lag som er antatt bedre. Det har vi sett flere ganger. Vi er best mot de beste, sier landslagskapteinen.

- Han kan være stolt I dag var Hangeland den eneste nordmannen på banen med mer enn 50 landskamper. Makkeren hans var derimot av det ferske slaget, men Hangeland synes Johan Lædre Bjørdal gjorde en god innsats.

- Ja, jeg er fornøyd med makkeren min i dag. Det er ikke lett å debuttere i en så viktig kvalikkamp. Han kan være stolt over innsatsen sin, sier han til Dagbladet.

Du tar han gjerne som makker mot Sveits på tirsdag også?

- Ja, jeg er så absolutt komfortabel med han. Han la inn en god søknad, men det er Egil som tar ut laget.

Dersom det hadde vært opp til deg da?

- He-he, det får du meg aldri til å svare på. Det gikk bra i dag, det kan gå bra på tirsdag også, men Egil har det siste ordet der, flirer han.