NORGES KAPTEIN:   Brede Hangeland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NORGES KAPTEIN: Brede Hangeland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Hangeland benekter at han stakk av etter slakten i Paris

- Jeg gikk bare ut i bussen.

PARIS/OSLO (Dagbladet): Det var ikke noe å si på håpet, drømmene og ordene som ble brukt i forkant. Men Norge fikk en real lekse i går kveld, da Frankrike vant 4-0 i privatlandskampen mot Norge.

I ettermiddag fløy trener Per-Mathias Høgmo og spillerne fra Paris til Oslo. To personer fikk uttale seg om forsmedelighetene på Stade de France - Høgmo og kaptein Brede Hangeland.

- Det var en kjip kamp. Vi er ikke fornøyd med at vi resultatmessig ble banket. Det er rom for store forbedringer, sa Hangeland med pressekorpset rundt seg.

Ventet Flere reportere og kamerafolk sto og ventet på ham i intervjusonen etter kampen på Stade de France. Men han dukket aldri opp. På spørsmål fra VG TV, om hvorfor han «valgte ikke å møte pressen», svarte han:

- Nei, jeg valgte ikke å ikke møte pressen. Jeg gikk bare ut i bussen, og så var det ingen der. Det var egentlig bare det.

- Hvordan tok du tapet?

- Det var selvfølgelig tungt å tape 4-0. Men det var helt fortjent mot Frankrike. Vi får ta med oss det positive som vi kan. Vi var i nærheten av der vi ønsker å være i siste halvdel av første omgang. Men så er det masse som må bli bedre fram mot høsten.

Treer Hangeland får i dag en treer på spillerbørsen til Dagbladets papiravis.

«Han hadde en del svake involveringer i starten av kampen. Spilte seg opp utover i første omgang, men han er ikke som i glansdagene. Har godt av en liten ferie», heter det i vurderingen.

Selv sier han:

- Jeg er aldri fornøyd med at vi slipper inn fire mål. Men det var ting som var bra, og det var ting som var mindre bra.

Hangeland fortsetter:

- Det er ingenting i veien med motivasjonen min. Det er kjekt å spille fotball. Det var kjekt i går også. Selv om vi tapte 4-0, så er det stort å møte Frankrike foran så mange tilskuere.

Ny kamp lørdag Norge møter Russland på Ullevaal stadion lørdag. Hangeland er innstilt på å spille denne også, selv om det har vært en lang og tung sesong.

Fulham rykket ned fra Premier League.

Hangeland har ett år igjen av kontrakten med Craven Cottage-klubben.

FIKK EN LEKSE:   Brede Hangeland  (t.v.) og Stefan Johansen var ikke spesielt høye i hatten etter stortapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FIKK EN LEKSE: Brede Hangeland (t.v.) og Stefan Johansen var ikke spesielt høye i hatten etter stortapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer