Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hangeland ble rundingsbøye mot lekne Suarez

Liverpool ydmyket Fulham.

PÅ ETTERSKUDD: Dette var et vanlig skue på Craven Cottage mandag kveld: Luis Suarez et skritt foran Brede Hangeland og Fulham. Foto:   EPA/KERIM OKTEN
PÅ ETTERSKUDD: Dette var et vanlig skue på Craven Cottage mandag kveld: Luis Suarez et skritt foran Brede Hangeland og Fulham. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Fulham - Liverpool 2-5

(Dagbladet): Liverpool-fansen har fått en del tyn for sin ukuelige optimisme foran hver eneste sesong og «bare vent til neste år»-tankegangen.

Ofte har de sett laget sitt grunnstøte allerede før julegavene er åpnet opp.

Denne gangen er det imidlertid lett å forstå hvorfor supporterne ser lyst på fortsettelsen. Liverpool under Kenny Dalglish har nemlig en poengfangst på linje med både Manchester United og Chelsea, og det uten å kunne skilte med de helt store profilene.

Men de har utviklet et kollektiv som virker sterkere enn på en god stund, som går rett i strupen på motstanderen og som scorer mål nesten for moro skyld.

I kveld var det vanligvis så hjemmesterke Fulham som fikk unngjelde, og det grundig.

Drømmer om fjerdeplass
Anført av en leken og frekk Luis Suarez, som brukte Brede Hangeland som rundingsbøye store deler av kvelden, rullet gjestene over guttene til Mark Hughes og vant med bunnsolide 5-2.

Det gir Liverpool en målforskjell på 13-2 bare på de tre siste kampene. Og det eneste som trolig ergrer fansen om dagen er at ikke sesongen er litt lenger - for da ville håpet om en plass blant de fire beste levd i beste velgående.

30 SEKUNDER: Det tok bare et halvt minutt før Liverpool tok ledelsen på Craven Cottage, Maxi fant luka og banket inn 1-0. Foto:  (AP Photo/Alastair Grant )
30 SEKUNDER: Det tok bare et halvt minutt før Liverpool tok ledelsen på Craven Cottage, Maxi fant luka og banket inn 1-0. Foto: (AP Photo/Alastair Grant ) Vis mer

Det er fortsatt mulig, men da må ikke Manchester City sanke mer enn to poeng på sine siste tre kamper, samtidig som Liverpool må vinne resten.

Men det ser lyst ut med tanke på 5. plassen og Europa League, som Tottenham-sjef Harry Redknapp har uttalt at han får grøsninger av. Nå tyder mye på at han slipper å grøsse.

For Liverpool er i strålende form, bobler av selvtillit og har nettopp Spurs hjemme i neste hjemmekamp. Det er en bane der gjestene fra London trives svært dårlig på.

Men Dalglish sikter høyere enn femteplass. På spørsmål om han er glad for at de nå bare har fire lag foran seg på tabellen, svarer Liverpool-manageren:

- Jeg ville heller vært på førsteplass.

Slikt er selvsagt musikk i ørene på sulteforede supportere, særlig nå som Manchester United langt på vei har sikret seg ligatittel nummer 19.

Dalglish tillot seg uansett å skryte av spillerne etter en meget overbevisende forestilling.

SVART KVELD: Mark Schwarzer hadde en skrekkelig kveld mellom stengene. Her slipper han inn ett av tre Maxi-mål. Foto: (AP Photo/Alastair Grant )
SVART KVELD: Mark Schwarzer hadde en skrekkelig kveld mellom stengene. Her slipper han inn ett av tre Maxi-mål. Foto: (AP Photo/Alastair Grant ) Vis mer

- Fulham har en fantastisk statistikk her, og de er en godt lag, så vi forventet en vanskelig kamp. Men guttene var utrolig gode. Vi forventet at de ville gå ut i hundre etter pause, og de gjorde det, men vi ga svar på tiltale, sier han.

Maxi-show
Når vi har nevnt Suarez i kveld blir det urettferdig å ikke trekke fram Maxi Rodriguez også. Den utskjelte argentineren har fått en vårløsning av de sjeldne den siste måneden og puttet sju ganger på de siste tre kampen.

I kveld brukte han bare 30 sekunder på å sende Liverpool i ledelsen.

Lucas Leiva fant den alltid bevegelige Suarez ute på venstrekanten, han fosset inn i boksen og forsøkte å finne en lagkompis på bakre stolpe. Aaron Hughes stakk fram ei tå og sendte ballen mot eget mål, men i stedet for å plukke opp ballen med hendene tuppet Mark Schwarzer ballen rett i beina på Maxi. Han takket, bukket og banket inn 1-0 fra 10 meter.

2-0 kom bare seks minutter senere. Igjen viste Lucas godt blikk for spillet, Glen Johnson timet løpet sitt perfekt og fullførte det med et like perfekt overlegg mot Maxi. Fra skrå vinkel bredsidet han ballen i mål, forbi en Schwarzer som merkelig nok snudde rumpa til.

Om kampen ikke var kjørt da, virket den definitivt over idet Dirk Kuyt satte inn 3-0 med et skudd det i høyeste grad er mulig å redde for en god keeper. Men Schwarzer - som før sesongen var ønsket av Arsenal - hadde en marerittkveld i buret og fomlet skuddet inn ved nærmeste stolpe. Om det var tradisjon for å bytte ut keepere ville Schwarzer aldri kommet på banen igjen til 2. omgang.

Men det gjorde han, og i løpet av de siste 45 minuttene måtte han plukke ytterligere to baller ut av nettet.

Fulham nektet å gi opp
Fulham scoret imidlertid først, for Mark Hughes nektet prisverdig nok å resignere og beordret spillerne sine i angrep.

Et lite håp ble tent da Dembele på klinisk vis styrte inn 1-3 etter 58 minutter, men da Liverpool virket å invitere vertene inn i kampen igjen fikk de nådestøtet fra målkåte Maxi.

NOEN SOM HUSKER TORRES?: Luis Suarez er Liverpool-fansens nye spisshelt. Her feirer han 5-1-målet mot Fulham. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
NOEN SOM HUSKER TORRES?: Luis Suarez er Liverpool-fansens nye spisshelt. Her feirer han 5-1-målet mot Fulham. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

En suser fra 20 meter gikk selvfølgelig gjennom Zalo-hanskene til Schwarzer, og ydmykelsen tok ikke slutt der.

Luis Suarez ble spilt alene gjennom av Jonjo Shelvey fire minutter før slutt, Fulham-forsvaret var igjen i oppløsning og alene med Schwarzer hadde han null problem med å leke inn en høyst fortjent scoring til 5-1.

Steve Sidwell sørget for et svært vakkert trøstemål med en kanon i krysset, uten at det la noen demper på Liverpool-gleden.

FNYSER AV FEMTEPLASS: Kenny Dalglish er ikke blant dem som jubler over at Liverpool har stø kurs mot en plassering blant de fem beste. - Jeg ville heller vært først, sier han. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
FNYSER AV FEMTEPLASS: Kenny Dalglish er ikke blant dem som jubler over at Liverpool har stø kurs mot en plassering blant de fem beste. - Jeg ville heller vært først, sier han. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media