Hangeland ble rundlurt - får uhemmet skryt av Hodgson

- En bærebjelke i det norske forsvaret.

RUNDLURT: Ashley Young ble rundlurt av Ashley Young, som elegant dro vekk landslagskapteinen og satte inn kampens eneste mål. Foto: REUTERS/Darren Staples
RUNDLURT: Ashley Young ble rundlurt av Ashley Young, som elegant dro vekk landslagskapteinen og satte inn kampens eneste mål. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

ULLEVAAL / OSLO (Dagbladet): Norge - England 0-1

Roy Hodgson fikk en perfekt start på sin England-karriere da Norge ble slått 1-0 på Ullevaal Stadion.

Ashley Young scoret kampens eneste mål da han rundlurte Brede Hangeland med en frekk skuddfinte og kom alene med Rune Almenning Jarstein. Der gjorde han ingen feil, og satt den sikkert bak Viking-keeperen.

Til tross for Hangelands tabbe var Hodgson - som hentet midtstopperen til Fulham og Premier League i 2008 - imponert av sin tidligere elev, og etter kampen tok de to en lenger prat sammen.

- Jeg snakket med Brede om kvaliteten på prestasjonen hans. Jeg synes han var strålende. En bærebjelke i det norske forsvaret, sa Hodgson etter kampen.

Tok på seg skylden Hangeland strakk hånden i været og tok på seg skylden for Englands mål etter kampen.

- Jeg har sett ham «curle» den i lengste flere ganger, og trodde han kom til å gjøre det igjen. Da dro han den bare forbi, og det var det. Dårlig av meg, sier Hangeland til TV 2 etter kampen.

Om samtalen med Hodgson etter kampen sier Hangeland følgende:

- Jeg sa til ham at England allerede lignet på et Hodgson-lag, og han skrøt av oss og sa vi spilte bra, sier Hangeland.

Young-skryt Roy Hodgson skrøt også av Manchester Uniteds Ashley Young, som kanskje var Englands beste spiller i kampen.

- Han er i rett alder og i rett tid i karrieren. Skal han bli en topp internasjonal spiller, er plattformen der i EM-sluttspillet. Med alt talentet han besitter er tida der for å blomstre ytterligere. Og det skal vi hjelpe ham med. Han var fornøyd, og vi var fornøyde med prestasjonen hans, sier Hodgson.

Han sier også at han ble positivt overrasket over flere av spillerne som fikk vise seg frem mot Norge i kveld.

- Noen av spillerne som spilte i dag, ga meg noe å tenke på, sier Hodgson.