Hangeland er Hareides klippe

Fantastisk statistikk de siste to åra.

SARAJEVO (Dagbladet.no): For to år siden spilte Brede Hangeland og Erik Hagen sammen fra start for første gang.

I denne toårsperioden har Norge spilt 22 landskamper.

Hangeland har spilt 21 av dem. FCK-stopperen har bare mistet én landskamp på to år - på grunn av skade da Åge Hareides menn møtte Serbia til treningskamp i fjor høst.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha vært med så mye, men jeg er med for å hjelpe Norge til et sluttspill og den jobben er vi ikke ferdig med ennå, sier Hangeland til Dagbladet.no.

Byttet ut bare én gang

Det høres bra ut. Hangeland er ikke så veldig opptatt av sin egen statistikk før han kan begynne å telle mesterskapskamper.

Men for å komme dit må faktisk Norge spille treningskamper og kvalik, og Hangeland har vært en klippe i Hareides forsvar.

Bare én gang i denne toårsperioden har Hangeland blitt byttet ut, da Hareide fjernet både ham og Hagen etter den forferdelige førsteomgangen i Senegal for halvannet år siden.

BANKERS PÅ HAREIDES LAG: Brede Hangeland og Norge trente i ettermiddag på matchbanen i Sarajevo. I morgen kveld står Bosnia på andre siden av banen. Foto: Scanpix
BANKERS PÅ HAREIDES LAG: Brede Hangeland og Norge trente i ettermiddag på matchbanen i Sarajevo. I morgen kveld står Bosnia på andre siden av banen. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette er jo et tegn på at jeg gjort ting riktig, tatt noen steg og vært stabil, sier 26-åringen.

En ny trygghet

Rogalendingen hadde svært godt av å komme seg til Danmark. Spillestilen til FCK har utviklet ham og gjort han til en solid og spillende midtstoppertype - som stadig blir taktisk klokere.

Høydefordelen har han alltid hatt.

- Det er ikke tvil om at jeg har tatt store steg i København. Nivået på treningene er høyere, jeg har spilt i Champions League og nå også fått mye landslagsrutine.

- Det gir meg en trygghet inn i kampene jeg kanskje ikke hadde før. Det er lettere å gå på banen mot Bosnia nå, enn da jeg kvalikdebuterte mot dem på bortebane for fire år siden, sier Hangeland.