Manchester City herjet - Svarte på Liverpools tiltale

Hangeland freser etter VAR-kaos i råsterk City-seier

- Helt latterlig, sier Brede Hangeland om scoringen VAR fratok Manchester City. En suveren 5-0-seier ble det likevel på de regjerende mesterne i serieåpningen mot West Ham.

VAR GREP INN: Manchester City mistet en vakker scoring i serieåpningen mot West Ham etter en hårfin offsideavgjørelse. Det får Brede Hangeland til å reagere. Raheem Sterling og City kunne likevel juble for hat trick og 5-0-seier. Foto: NTB Scanpix
VAR GREP INN: Manchester City mistet en vakker scoring i serieåpningen mot West Ham etter en hårfin offsideavgjørelse. Det får Brede Hangeland til å reagere. Raheem Sterling og City kunne likevel juble for hat trick og 5-0-seier. Foto: NTB ScanpixVis mer
  • West Ham - Manchester City 0-5 (0-1)

Manchester City og Liverpool var i en helt egen klasse i Premier League forrige sesong med henholdsvis 98 og 97 poeng. Chelsea på 3. plass var milevis unna med sine 72 poeng ved sesongslutt.

Forrige sesongs to giganter er de to store gullfavorittene også denne sesongen. Favorittstempelet har i hvert fall ikke blitt svekket så langt i denne åpningshelga.

Liverpool fikk en pangstart i serieåpningen hjemme mot Norwich i går da det nyopprykkede laget ble banket 4-1 på Anfield.

Manchester City svarte raskt på tiltale i en vanskelig bortekamp mot West Hams offensive og profilerte mannskap.

Til slutt vant Pep Guardiolas briljante mannskap hele 5-0 i den engelske hovedstaden i en kamp preget av vakker City-fotball, men også et drøss av VAR-avgjørelser som endret scoringer og straffespark.

- Helt latterlig. Kanskje en millimeter offside, kanskje ikke. Er det dette vi vil ha? Et praktmål tatt bort av teknologi-fantastene, freser tidligere Fulham-stopper Brede Hangeland på Twitter.

VAR-KAOS: En rekke ganger ble kampen stoppet for at VAR skulle vurdere hårfine avgjørelser på nytt. Foto: NTB Scanpix
VAR-KAOS: En rekke ganger ble kampen stoppet for at VAR skulle vurdere hårfine avgjørelser på nytt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er en vits. VAR ødelegger dette, skriver BBC-reporter Ian Cheeseman.

Samtidig kan ingen ta fra City drømmefotballen de leveret i serieåpningen denne lørdagen.

Drømmestart

Guardiola valgte å benke juvelen Bernardo Silva og storscorer Sergio Agüero til dagens serieåpning. Gabriel Jesus benyttet sjansen som Citys spiss og sendte tittelforsvarerne i ledelsen etter 25 minutter i duell med Issa Diop.

Høyreback Kyle Walker sto for et glitrende forarbeid da han fosset opp langs høyresiden og fant den brasilianske målsniken i West Hams boks.

Gjestene doblet ledelsen kort tid etter sidebytte. En nydelig kontring initiert av Kevin De Bruyne ga 2-0-ledelse da den belgiske playmakeren spilte fri Raheem Sterling, som åpnet målkontoen for sesongen.

VAKKER SCORING: Raheem Sterling lobber her inn 3-0-scoringen for Manchester City, hans andre i kampen. Foto: NTB Scanpix
VAKKER SCORING: Raheem Sterling lobber her inn 3-0-scoringen for Manchester City, hans andre i kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sterling så ut til notere seg for en målgivende pasning og Gabriel Jesus for scoring nummer to for kvelden like etter.

City jublet for scoring. Kampen så ut til å være punktert, men da grep VAR inn og annullerte den vakre scoringen.

Hangeland: - Helt latterlig

Det var første gang i Premier League-scoringen at VAR annullerte et mål. Sterling var muligens centimeter i offside før han fant Jesus i boksen.

At VAR griper inn i en så marginal avgjørelse, får tidligere Fulham-spiller Brede Hangeland, nå fotballekspert i TV 2, til å reagere.

- Helt latterlig. Kanskje en millimeter offside, kanskje ikke. Er det dette vi vil ha? Et praktmål tatt bort av teknologi-fantastene, freser Hangeland på Twitter.

Vakker Sterling-scoring

En ny marginal situasjon kom et kvarter før mål.

Riyad Mahrez' chip i bakrommet var både presis og genial. Innløpet til Sterling var perfekt. Det samme var lobben over West Ham-keeper Lukasz Fabianski.

JUBLET FOR TIDLIG: Gabriel Jesus' andre scoring ble annullert. Manchester City kunne likevel juble til slutt for seier og tre poeng. Foto: NTB Scanpix
JUBLET FOR TIDLIG: Gabriel Jesus' andre scoring ble annullert. Manchester City kunne likevel juble til slutt for seier og tre poeng. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nok en gang var Sterling involvert i en hårfin offsidesituasjon hvor VAR måtte gripe inn, men denne gang hadde hurtigtoget centimeterne på sin side. 3-0-scoringen ble stående, Sterlings andre i kampen.

Nytt mål etter VAR-innblanding

Få minutter før full tid skaffet Mahrez gjestene et straffespark.

Innbytter Sergio Agüero fikk sjansen fra ellevemetersmerket, men argentinerene bommet på det første forsøket. Fabianski forlot imidlertid for streken, og Agüero fikk et nytt forsøk. Denne gangen satt ballen i mål.

- Dette er en vits. VAR ødelegger dette, skriver BBC-reporter Ian Cheeseman på Twitter.

På overtid økte Sterling til 5-0 med sin tredje scoring for dagen. Nok en gang var det Mahrez som sto for assisten.