FERDIG: Brede Hangeland er ferdig i Fulham etter seks og et halvt år. Foto: AP Photo/PA, Joe Giddens/NTB Scanpix
FERDIG: Brede Hangeland er ferdig i Fulham etter seks og et halvt år. Foto: AP Photo/PA, Joe Giddens/NTB ScanpixVis mer

Hangeland frigitt av Fulham, ett år før kontrakten går ut

Ferdig i klubben.

(Dagbladet): Brede Hangeland er frigitt av Fulham etter seks og et halv år i London-klubben. Det skriver klubben på sine nettsider.

- Jeg kjenner ikke til dette, eller detaljene. Jeg må komme tilbake med mer når jeg har snakket med Brede, sier Hangelands rådgiver Jon Mørland til Dagbladet.

Hangeland selv er på ferie i Det indiske hav, etter å ha ledet Norge i landskampene mot Frankrike og Russland sist uke.

Ny kontrakt i fjor Hangeland kom til Fulham i januar 2008. Han ble daværende trener Roy Hogdsons første signering. 32 år gamle Hangeland spilte 272 kamper for de hvite fra London.

- Klubben vil takke Brede for hans seks og et halvt år i tjeneste. Vi ønsker ham alt det beste i framtida, heter det på fulhamfc.com.

Hangeland skrev under på en toårsforlengelse med Fulham i mars 2013, som i utgangspunktet bandt ham til klubben fram til sommeren 2015, før han altså ble fristilt i dag.

Gjenforent med Hogdson Tometersmannen startet sin profesjonelle karriere i Viking, hvor han spilte i fem år fram til 2005. I januar 2006 ble Hangeland hentet til danske FC København, hvor han dannet et fryktinngytende stopperpar med kaptein Michael Gravgaard. Sammen ble de to kjent som «Copenhagen Air Force». En rekke gode kamper i Champions League gjorde rogalendingen interessant for toppklubber rundt om i Europa.

I 2007 ble han altså nåværende England-sjef Roy Hogdsons første signering i Fulham. Hangeland hadde tidligere hatt briten som trener i Viking, og ble også gjenforent med Erik Nevland i London.

De siste årene har Hangeland vært kaptein både i Fulham og på det norske landslaget.

Fulham rykket ned fra Premier League tidligere i år, etter å ha hatt tre forskjellige managere i løpet av sesongen (Martin Jol, Rene Meulensteen og Felix Magath). John Arne Riise ble fristilt fra Fulham for et par uker siden.

Vinden har snudd Da Dagbladet snakket med Hangeland forrige uke, var han klar på at han fortsatt var under kontrakt med Fulham.

- Jeg har ett år igjen av kontrakten. Selv om jeg gjerne skulle spilt i Premier League, ser det ut som jeg blir med dem ned i Championship, ja.

- Hvilke planer har du i sommer?

- Ta ferie.

- Har du noen konkrete planer?

- Ja, det har jeg. Men det er ikke noe jeg ønsker å kringkaste i media. Det er en av de få periodene hvor jeg kan være for meg selv.

- Når skal du tilbake til Fulham? Er det 2. juli dere starter?

- Ehhh, det vet jeg faktisk ikke, når vi skal begynne. Det har jeg ikke fått beskjed om. Jeg tipper det er litt før 2. juli. I slutten av juni en gang.