Hangeland gir seg: - Det er trist

Stopperveteranen til Dagbladet.

EN ÆRA OVER:  Brede Hangeland blir stående med 91 landskamper for Norge. Her ankommer han Reykjavik for en av stundene han neppe vil huske med glede... Foto: Bjørn Langsem
EN ÆRA OVER: Brede Hangeland blir stående med 91 landskamper for Norge. Her ankommer han Reykjavik for en av stundene han neppe vil huske med glede... Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 11 år og ni måneder etter at han debuterte mot Østerrike i 2002, er Brede Hangelands landslagskarriere over. Det kunngjorde Crystal Palace-stopperen i en pressemelding i ettermiddag.

33-åringen har vært kaptein i ganske nøyaktig halvparten av den tida han har representert norsk fotballs flaggskip, men nå - tre uker før EM-kvalifiseringen åpner hjemme mot Italia - er det altså slutt.

- Det er ingen lettelse. Det er trist, sier Brede Hangeland til Dagbladet.

- Det er en epoke i karrieren og i livet som er forbi. Det er ikke noe en gjør med lett hjerte, men noen ganger må en ta tøffe avgjørelser, sier veteranen.

- Når bestemte du deg?

- Det er bare noen dager siden, men jeg har tenkt på det i lang tid. Tankene skal jo modnes litt før en tar et sånt valg, men det var gjennomtenkt.

- Enkel vurdering - Hva ble utslagsgivende?

- Det har vært en enkel vurdering basert på at jeg har spilt et vanvittig høyt antall kamper, jeg har trent mye, og det har vært en høy belastning over mange år. Det får noen konsekvenser. Jeg merker at jeg i en alder av 33 år kjenner på kroppen at det er helt nødvendig å redusere belastningen, for å kunne oppfylle forpliktelsene jeg har overfor en ny arbeidsgiver, svarer Hangeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer