Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hangeland har i hvert fall én ting å glede seg over

Eks-sjefens suksess.

NOE Å GLEDE SEG OVER: Brede Hangeland spiller ikke fotball-VM for Norge neste år, men kan i hvert fall glede seg over at gamletreneren skal dit. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
NOE Å GLEDE SEG OVER: Brede Hangeland spiller ikke fotball-VM for Norge neste år, men kan i hvert fall glede seg over at gamletreneren skal dit. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

Roy Hodgson og Brede Hangeland reddet Fulham fra nedrykk i 2008. Nå gleder landslagskapteinen seg over Hodgsons suksess med England.

Med 2-0 mot Polen i går tok England seg til verdensmesterskapet i Brasil neste sommer.

- Jeg kjenner Hodgson godt. Han fortjener dette. Jeg vet hva slags press det er på ham i den jobben. Sett utenifra kan det virke som det er mer press på landslagssjefen enn statsministeren. Han er nok en lettet og glad mann. Jeg unner ham dette. Han er en bra trener, sier Hangeland til NTB.

Hodgson bygget opp Fulham rundt Hangeland etter at nordmannen ble hentet fra FCK i januar 2008. London-laget var på full fart ut av Premier League, men etter en solid vårsesong reddet de hvitkledde plassen.

Slo tilbake Etter suksessen med Fulham fikk Hodgson managerjobben i Liverpool etter Rafa Benitez i juli 2010. Det ble et særdeles ulykkelig ekteskap der Hodgson endte opp med å gå til angrep på Liverpools fans for manglende støtte.

Etter sju måneder ble Hodgson sparket. Hodgson fikk raskt jobb igjen i West Bromwich. Nå har han suksess med landslaget.

Etter Liverpool-nedturen er Hangeland glad gamletreneren har slått tilbake.

- Ja, han fortjener oppturen. Han er en bra mann, som står på 100 prosent på det han tror på. Det funket ganske ikke så bra der (i Liverpool), men da er det kjekt at han får en opptur med landslaget, som jo er den største jobben du kan få som engelsk fotballtrener.

Latterliggjort Få er mer utskjelt enn det engelske landslaget. Daværende landslagssjef Graham Taylor ble latterliggjort da Egil Olsens Norge gjorde engelskmennene til hjemmesittere under VM i 1993.

Britiske journalister kan være nådeløse. De har til og med latterliggjort Hodgson for talefeil, noe som ville vært utenkelig i Norge.

- I mediene i England er de mest glad i å kritisere landslaget, men i dag er det vel rom for å hylle landslaget. Det blir en fin forandring. Stemningen er nok god. Jeg tror folk i England grunnleggende ønsker landslaget alt godt. Så blir det ofte at det blir en skuffelse. Når de nå kvalifiserer seg til Brasil, håper jeg folk endelig er fornøyd, sier Fulham-stopperen.

(NTB)


SUKSESS: Englands manager Roy Hodgson og kometen Andros Townsend er klare for Brasil etter 2-0-seieren i går. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix
SUKSESS: Englands manager Roy Hodgson og kometen Andros Townsend er klare for Brasil etter 2-0-seieren i går. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling