ØNSKER NYE NAVN: John Carew er neppe aktuell, men Brede Hangeland ser ut til å få nye angripere som lagkamerater i Fulham. Landslagskapteinen håper Martin Jol styrker troppen de siste timene i overgangsvinduet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ØNSKER NYE NAVN: John Carew er neppe aktuell, men Brede Hangeland ser ut til å få nye angripere som lagkamerater i Fulham. Landslagskapteinen håper Martin Jol styrker troppen de siste timene i overgangsvinduet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Hangeland har møtt stjerner i klubbgangene på Deadline Day

- Det er sirkus de siste dagene, sier Fulham-proffen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Med timer igjen av overgangsvinduet ser det ut til at Fulham er i ferd med å sikre seg flere forsterkninger før resten av sesongen. Det gleder Brede Hangeland.

Landslagskapteinen følger godt med på hva som rører seg, og selv om han ikke har hørt noe særlig om den Fulham-aktuelle spisstjernen Bryan Ruiz, håper han Martin Jol forsterker troppen.

- Jeg følger jo med, og jeg har ventet litt i spenning på om det ville komme noen nye. Jeg syns vi rett og slett trenger litt flere spillere, vi har tross alt mistet ni mann siden i fjor, sier Hangeland til Dagbladet.

- Merker dere spillere noe til alt som foregår på denne tiden?

- Det er jo mye oppmerksomhet rundt det i England, og det foregår mange ting i kulissene mot slutten av overgangsvinduet. Det er litt sirkus de siste dagene, sier Hangeland, og forteller at han har opplevd å gå på aktuelle stjernespillere i klubbgangene når det nærmer seg.

- Ja, det har jeg, men jeg har ikke tenkt å fortelle hvem det var. Det blir uansett gøy å komme tilbake til Fulham og se hvem som er der når vi skal i gang igjen, sier han.

Trenger større bredde
Fulham har ikke hatt noen stor sesongstart, selv om Europa League-plassen ble sikret etter tøffe kvalifiseringsrunder.

To tap på to Premier League-kamper er dårlig for poengsankingen, og nettopp derfor mener Brede Hangeland at forsterkninger er velkomne.

- Det har ikke vært noen god start overhodet poengmessig. Vi var litt uheldige mot Newcastle, der jeg syns vi fortjente mer, sier han.

- Samtidig har vi brukt mye krefter på Europa, med åtte kamper bare for å komme inn i gruppespillet. Det er ikke noe å skylde på, men det er nok litt av forklaringen. Jeg håper vi klarer å balansere de to turneringene litt bedre framover, og fordele kreftene, sier Hangeland.

- Hvordan fungerer det under Martin Jol?

- Han har gjort en fin jobb. Det er ikke så mange endringer fra tidligere, det handler mest om nyanser. Det er hollendere i stedet for engelskmenn i trenerteamet, men jeg tror Jol er opptatt av å ta vare på mye av kulturen klubben står for, sier landslagskapteinen.

Gjerne ny tordentale
Hangeland har i hvert fall gode muligheter til å få en seier når Norge møter Island på fredag, det er de fleste i landslaget enige om.

Kapteinens rolle da vi møtte Island sist har fått mye oppmerksomhet, og Hangelands tordentale i pausen har fått en del av æren for at Norge snudde 0-1 til 2-1.

- Det er alltid ting som kan rettes på i pausen, vi prøver jo det hele veien. Flere har ansvar for akkurat det, men Brede er flink, og er viktig som kaptein og ledertype, sier landslagssjef Egil Olsen.

- Det har blitt et samtaleemne, men så dramatisk var det vel ikke, sier Hangeland.

- Har du alltid vært typen som tar ordet på den måten når du mener det er nødvendig?

- Jeg er opptatt av å vinne, og gjør alltid det som står i min makt for å klare det. Noen ganger kan man kun gjøre ting på banen, mens andre ganger trengs det noe i garderoben. Det funket i hvert fall den gangen, så får vi se hvordan det blir nå, sier Hangeland.