Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hangeland ingen selvfølge for Norge

Høgmo er ikke lenger sikker på landslagskapteinen han arvet.

HODEBRY FOR HØGMO: Brede Hangeland har ikke spilt fra start i Premier League siden 0-3-tapet for Southampton. Det endte ikke så oppløftende for landslagskapteinen. Foto: NTB Scanpix
HODEBRY FOR HØGMO: Brede Hangeland har ikke spilt fra start i Premier League siden 0-3-tapet for Southampton. Det endte ikke så oppløftende for landslagskapteinen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Fra skade via to stygge baklengsmål til benken i Fulham. Brede Hangeland er ikke der Per-Mathias Høgmo ønsker han skal være. Så det er ingen selvfølge at den inntil videre faste landslagskapteinen med 89 kamper for Norge står på arket når vi møter Tsjekkia i Praha 5. mars.

Hvis Brede Hangeland ikke er der han må være, vil Høgmo velge en annen løsning.
 
- Jeg spiller med det beste laget, sier Norges landslagstrener.

- Sånn vil det alltid være.

Men:

- En Brede i godt slag spiller selvfølgelig for Norge, fortsetter Høgmo.

- Det er det viktig å understreke. Men situasjonen hans akkurat nå er ikke sånn som vi skulle ønske den var. Jeg håper han er tilbake for Fulham så fort som mulig.

Talent i skadetrøbbel Rosenborg-stopperne Tore Reginiussen og Stefan Strandberg er enda lenger unna Norge A enn Brede Hangeland. De er ikke en gang i troppen etter at Per-Mathias Høgmo har fordøyd inntrykkene fra januarsamlinga med dette årets ligalandslag i Abu Dhabi. Men det er Odds Fredrik Semb Berge (24).

For første gang under Høgmo etter debuten med Drillo i Sør-Afrika 2013.

- Fredrik er et av de største talentene vi har på stopperplass, sier Høgmo.

- Han er klok, har stor fart og spiller med stor rekkevidde.

Men han er også mye skadet. Alt for mye.

- Og derfor håper jeg han får kontinuitet i treningsarbeidet og holder seg skadefri. Han er en veldig spennende spiller, sier Høgmo.

Forren bedre enn i fjor Vegard Forren (26) er det nærmeste Norge kommer en midtstopper med meget gode offensive egenskaper. Venstrebeinet hans - når gutten er godt trent og i form - er med mange mil det beste fra den posisjonen.

- Heldigvis er Vegard mye lenger framme nå enn han var på samme tid i fjor, sier Norges landslagstrener.

- Og ja, det venstrebeinet hans er ekstremt godt.

Da Høgmo tok over var Norge best forspent bakover på banen, mens det var problemer og benketilværelse for alt for mange av våre beste offensive spillere. Nå er det størst usikkerhet på midtstopperplass. For da Høgmo erstattet Drillo i fjor høst var det utenkelig at en skadefri Brede Hangeland ikke skulle spille for Norge hver gang.

Det er det ikke nå. 

Hele Norges coronakart