Hangeland København-klar

Ble presentert i den danske storklubben i dag.

(Dagbladet.no): Etter omfattende forhandlinger ble den norske landslagsspilleren Brede Hangeland (24) i dag klar for FC København.

- Jeg er meget glad for at vi har knyttet til oss en spiller med Hangelands kvaliteter. Vi er forsterket med en ledertype som har internasjonal erfaring, sier trener Ståle Solbakken til klubbens hjemmesider.

Vikings tidligere kaptein har skrevet under for tre og et halvt år, og han får drakt nummer 5 i sin nye klubb. Ifølge TV 2 Sporten ligger overgangssummen på 7,5 millioner kroner, en sum som kan nærme seg 10 millioner avhengig av Hangelands suksess.

Spilleren reiser til Danmark ved månedsskiftet, etter Norges treningslandskamper mot Mexico og USA.

Samtidig med Hangeland presenterte FCK også en annen ny landslagsspiller i dag. Den canadiske midtstopperen Atiba Hutchinson tiltrer samtidig med nordmannen.

Vikings solide midtstopper har vært fem år i oljebyen. Han spilte 208 kamper for de mørkeblå, før han nå takket nei til å forlenge kontrakten, som gikk ut i år.

- Vi har hele tiden regnet med at Brede ønsket å ta et steg videre i sin utvikling. Jeg hadde kanskje ønsket at han havnet i en enda bedre liga. FC København er uansett ett av de beste lagene i Skandinavia, sier Vikings ferske trener Tom Prahl stavangerklubbens nettsider.

- Men, tillegger svensken - det finnes ingen spillere som ikke kan erstattes. Nå håper jeg at noen av de yngre spillerne kan løfte seg og ta et steg videre.

FCK-TRIO: Den canadiske landslagsspilleren Atiba Hutchinson (t.v.) og Brede Hangeland (t.h.) ble i dag klar for Ståle Solbakkens FC København. Foto: CARL REDHEAD/SCANPIX
FCK-TRIO: Den canadiske landslagsspilleren Atiba Hutchinson (t.v.) og Brede Hangeland (t.h.) ble i dag klar for Ståle Solbakkens FC København. Foto: CARL REDHEAD/SCANPIX Vis mer