ETT POENG - TO STING: 
Neida, det er ikke en mislykket Marit Bjørgen-piercing Brede Hangeland viser fram. Det er bare beviset på hva det kan koste å ta bortepoeng i Premier League. Landslaget møter Ungarn i privatlandskamp onsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
ETT POENG - TO STING: Neida, det er ikke en mislykket Marit Bjørgen-piercing Brede Hangeland viser fram. Det er bare beviset på hva det kan koste å ta bortepoeng i Premier League. Landslaget møter Ungarn i privatlandskamp onsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Hangeland måtte sys etter Arsenal-dramaet

Sammenstøtet med Mertesacker «liten pris å betale» for poeng.


BUDAPEST (Dagbladet): Landslagskaptein Brede Hangeland ankom Ungarn med en bag over høyre skulder og to sting over venstre øye.

For skal du ta poeng på tøffe bortebaner som Emirates, slik Fulham gjorde da de møtte Arsenal lørdag (3-3), må du gå i krigen.

- Hvordan ser han ut nå, han du skallet sammen med?

- Hehe, nei, det gikk nok verst utover meg denne gangen. Men det er en liten pris å betale for å få poeng på Emirates, sier Hangeland.

Duell med Mertesacker
- Det var en hodeduell. Jeg kom borti en der - det var vel Per Mertesacker - på en defensiv corner. Det var helt uforskyldt.

Men den aller mest omtalte situasjonen i Premier League-kampen, selve klimaks, fikk vi etter 93.24.

Da sparka Arsenals Andreij Arsjavin ballen opp i ei delvis gjemt Fulham-arm, og dommeren ga straffespark - til ville protester fra blant andre bortelagets kaptein Brede Hangeland.

Dessverre for Arsenal og Mikel Arteta ble ikke 11-metersskuddet kampens siste berøring. Den æren tilfalt Mark Schwarzer i Fulham-målet, som avsluttet hele bataljen med å redde straffesparket.

- Hvis det er noen rettferdighet i fotballen, var det i hvert fall nå vi så den. Skal det blåses straffespark på sånne situasjoner, er det bedre å prøve å treffe hendene på backen enn å forsøke å få ballen inn i feltet. Så jeg er glad for at keeperen reddet, både fordi det ga oss ett poeng, men også fordi jeg syntes det var en streng avgjørelse, sier Brede Hangeland.

Ler av Martin Jol
Lagkompis John Arne Riise måtte melde forfall til onsdagens privatlandskamp mot Ungarn med skade.

Hangeland er imidlertid med og klar for sin 81. landskamp, sitt regnbuefargede øyeområde til tross. Det ømme øyenbrynet får ikke andre konsekvenser enn at han droppet de mest unødvendige headingene på mandagens meget lette trening på Ferencvaros Stadium i Budapest.

- Jeg spiller gjerne 90 minutter mot Ungarn, jeg. Det er stort sett det jeg alltid gjør, sier Hangeland.

Tidligere i høst ble det kjent at Fulham og Hangeland - representert ved spilleragent Rune Hauge - har innledet samtaler om forlengelse av kontrakten.

- Det er det ikke så mye jeg kan si noe om. Ikke særlig annet enn at det er det Rune som styrer, så du vil ha kommentarer på det, får du spørre ham, sier Hangeland.

Fulham-manager Martin Jol uttalte nylig at da Hangeland fikk sitt kontraktstilbud, var det første gang på to måneder at han hadde sett nordmannen smile.

- Har det vært en tung høst i London, Brede, eller er manageren din en skikkelig moroklump?

- Hehe, det er nok mest det siste. Jeg ville syntes det var trist om jeg ikke hadde smilt på to måneder. Han er en morsom kar innimellom, og det kom vel til uttrykk der.