Hangeland mener Fulham må skjerpe seg

- Kunne sett stygt ut.

IKKE FORNØYD: Brede Hangeland mener Fulhams poengfangst så langt denne sesongen ikke holder. Her i møtet med West Bromwich Albions Victor Anichebe. Foto: AFP / GLYN KIRK / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Brede Hangeland mener Fulhams poengfangst så langt denne sesongen ikke holder. Her i møtet med West Bromwich Albions Victor Anichebe. Foto: AFP / GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

Brede Hangeland er langt fra fornøyd med Fulhams sesongstart.

- Ett poeng i snitt er dårligere enn vi har tenkt, sier landslagskapteinen. 2-1-4 er London-klubbens fasit etter sju runder i Premier League.

- Det er jeg ikke spesielt fornøyd med. Det imponerer vel ingen den statistikken. Vi har en jobb å gjøre, medgir Hangeland.

Craven Cottage-laget har møtt blant annet Chelsea, Arsenal og Newcastle i sesonginnledningen.

- Vi har hatt et relativt tøft program, men ett poeng i snitt per kamp er dårligere enn vi har tenkt. Jeg håper det snur, sier 32-åringen.

Før landslagspausen fikk Fulham et løft da Stoke ble slått 2-0. Det var bare lagets annen seier for sesongen.

- Jeg håper det var et vendepunkt. Det var en utrolig viktig seier. Uten den så hadde det sett stygt ut akkurat nå.

United og Pool venter Nå venter bortekamper mot Crystal Palace og Southampton. Deretter stormøter med Manchester United (h) og Liverpool (b).

- Det er tidlig i sesongen. Vi skal ikke bli for stresset, men vi håper å plukke flere poeng framover og ta oss oppover tabellen, sier den tidligere Viking-spilleren.

- Det er fullt mulig å ta poeng mot United og Liverpool, men jeg ser helst at vi samler litt poeng i de to kampene nå så vi har noe med oss inn i de to vanskelige kampene. Jeg håper vi kan bite fra oss i de kampene. Vi har tradisjon for å ta poeng innimellom mot topplagene, sier Hangeland.

Tett program Han fikk en stri oppladning til landslagssamlingen denne uken. Veteranen ble byttet ut i kampen mot Stoke. Helsesituasjonen var usikker.

Hangeland ble sjekket for det meste. Heldigvis rakk han VM-kvalkampene mot Slovenia (0-3) og Island (1-1).

- Det ser greit ut. Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det, for det har vært nok sirkus i forbindelse med denne samlingen. Jeg føler meg rask og frisk, og jeg er klar til det tette kampprogrammet som venter fram til julekampene er spilt, sier Hangeland.

Skademinimering Han forteller at skader og skademinimering er en del av hverdagen når han spiller over 50 kamper i året.

- Bak kulissene er det jo noe hele veien. Det er jo sånn at når man møter opp hver lørdag så ser man frisk og rask ut. Men konstant jobber man med en eller annen problemstilling når man spiller så mange kamper som meg. Nå ble det litt mer synlig denne gangen, siden jeg måtte gå ut.

- Men det er egentlig hverdagen å optimalisere prestasjonen. Noen ganger er det noe en må undersøke litt, ta bilder av noe eller få ekspertuttalelser om noe. Det er bare en del av fotballen, sier Premier League-stopperen.

(NTB)