LEKTE SEG: Liverpool var nær ved å overta tabelltoppen i Premier League etter storspill mot West Bromwich. På bildet: Målscorerne Sadio Mané, Philippe Coutinho og midtbanespiller Adam Lallana. Foto: Scanpix
LEKTE SEG: Liverpool var nær ved å overta tabelltoppen i Premier League etter storspill mot West Bromwich. På bildet: Målscorerne Sadio Mané, Philippe Coutinho og midtbanespiller Adam Lallana. Foto: ScanpixVis mer

LIVERPOOL MED NY SEIER

Hangeland mener Liverpool lurte «livredde» motstandere, men tabelltoppen glapp på slutten

Vant over West Bromwich.

  • Liverpool - West Bromwich 2-1 (2-0)

(Dagbladet): Liverpools imponerende sesongstart har gitt supporterne en berettiget tro på at klubbens første seriemesterskap siden 1990 kan feires i mai.

I kveld var manager Jürgen Klopps energiske 2016-utgave nær ved å overta tabelltoppen i Premier League, etter en viktig 2-1-seier hjemme på Anfield mot et hardtkjempende West Bromwich.

Bortelaget er kjent for sin solide defensive struktur, men klarte ikke å stå imot Liverpools supertrio på topp. Til det var Roberto Firmino, Sadio Mané og Philippe Coutinho for god. Sammen kombinerte de seg frem til både 1-0 og 2-0 i første omgang, hvor henholdsvis Mané og Coutinho sto bak avslutningene.

- Vi fortjente å vinne. Vi skapte mange sjanser. Vi burde scoret enda flere mål, men det viktigste var at vi tok tre poeng, sier Mané i et intervju vist på TV 2.

SATTE INN 1-0: Mané avsluttet et nydelig innlegg fra Roberto Firmino da senegaleseren sendte Liverpool i ledelsen på Anfield. Foto: Scanpix
SATTE INN 1-0: Mané avsluttet et nydelig innlegg fra Roberto Firmino da senegaleseren sendte Liverpool i ledelsen på Anfield. Foto: Scanpix Vis mer

Slik ble West Brom lurt

TV 2-ekspert Brede Hangeland mener Tony Pulis sitt vanligvis stramt organiserte mannskap ble lurt av et kloktspillende Liverpool. I stedet for å ligge lavt og kompakt med lagdelene, som de stort sett gjør i hver kamp, syns den tidligere Premier League-spilleren at bortelaget gikk i en felle ved å bli for offensive.

Det førte til store overgangsmuligheter for Liverpool, som den nevnte trioen utnyttet maksimalt i kamp mot midtstopperne Jonas Olsson og Gareth McAuley.

- Det er et enormt viktig poeng for meg. Det er lov å lokke motstanderne framover. Målene kommer i situasjoner hvor Liverpool endelig får litt rom. McAuley og Olsson blir livredde med engang disse glitrende individualistene løper mot dem. Det har med å lese kampbildet, å gi motstanderne litt selvtillit og tro på at de kan flytte lenger fram. Da oppstår rommene og så kommer scoringene, analyserer Hangeland i TV 2s studio.

Slo tilbake

West Bromwich lot seg likevel ikke knekke. Drøyt åtte minutter før full tid fikk gjestene en corner. På forhånd viste statistikkene at Liverpool er svake på defensive dødballer, mens West Bromwich er ligaens mestscorende på hjørnespark.

Det ble også gjeldende i kveld. For etter at Liverpool-forsvaret ikke fikk klarert det første innlegget, banket den nordirske stopperen McAuley ballen i mål for bortelaget i sekvensen etterpå.

Det førte til noen nervepirrende sluttminutter for hjemmelaget, men West Bromwich klarte aldri å følge opp reduseringen med en ny scoring. Dermed ble det en ny Liverpool-seier, og deres sympatisører har flere grunner til å være fornøyde. Selv om Merseyside-klubben rotet bort muligheten til å overta tabelltoppen, som de ville gjort med en tomålsseier, spiller de strålende angrepsfotball. Samtidig skiller det bare én scoring til serieleder Arsenal, som har like mange poeng.

Liverpool skaper også flust med sjanser og så langt er de omsatt i et større antall scoringer enn noen andre i Premier League, med 20 nettkjenninger totalt. Et av få minus, er at laget bare har holdt nullen i en av ni kamper så langt denne sesongen.