Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hangeland nekter å tro det holder med bare hjemmeseire

- Null poeng borte vil være trist og utrolig skuffende.

STYRKET I TROEN: Brede Hangeland og John Arne Riise under pressekonferanse med landslaget. Hangeland mener seieren over Slovenia var oppløftende, men krever mer enn Ullevaal-jubel - det må tas poeng på bortebane.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STYRKET I TROEN: Brede Hangeland og John Arne Riise under pressekonferanse med landslaget. Hangeland mener seieren over Slovenia var oppløftende, men krever mer enn Ullevaal-jubel - det må tas poeng på bortebane. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

OSLO/BERN (Dagbladet): - Vi ikke ha poeng, alle poeng på bortebane er bonus, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen før de to bortekampene mot Sveits og Kypros denne uka.

Kaptein Brede Hangeland er ikke fullt så sikker på at håpet om VM lever til tross for to tap i Bern og Larnaka.

- To tap har jeg ikke tenkt på i det hele tatt, men jeg blir utrolig skuffet om vi ender opp med null poeng. I løpet av to kamper syns jeg vi må ha med oss poeng, det ville være trist å stå her med tre poeng totalt etter disse to, sier Hangeland til Dagbladet.

- Er det noe Olsen sier for å senke presset på dere før disse møtene, tror du?

- Egil snakker jo om at vi må vinne hjemmekampene, og at bortepoeng er bonus. Det er en hederlig innsats om vi vinner alle hjemme og taper alle borte, men det er neppe nok. Vi må nok samle noen bortepoeng også, innimellom, mener kapteinen.

Gode svar mot Slovenia
Han var usikker på hvor gode Norge faktisk var før de to innledende kampene mot Island og Slovenia, men fikk svar han ønsket seg i sistnevnte.

Da var i hvert fall kampviljen og innsatsen til stede spesielt etter pause.

- Jeg syns vi var klart bedre enn Slovenia på alle måter, vi vant sjansestatistikken klart og hadde ballen mer enn dem. Vi så kampen igjen i går, og jeg syns det var mye bra, jeg syns vi dominerte, sier han.

- Vi hadde trøkket, vant ballen innimellom og kjørte over de i perioder. Om det var fordi vi var så gode eller de dårlige, det vet jeg ikke, men det viser i hvert fall at vi kan. Klarer vi å få den samme gutsen i andr eomgang mot Slovenia, så er det fullt mulig å ta poeng både mot Sveits og Kypros, mener Fulham-proffen.

Gode borte
Sveits har han ikke rukket å se på video ennå, men han skryter av resultatene gruppefavoritten har levert så langt.

Likevel avviser han tanken på å reise til Bern med en innstilling som sier at tap er greit.

- Sveits har åpenbart et godt lag, som sikkert er litt bedre enn folk tror, og som sikkert er litt bedre enn oss på papiret, sier Brede Hangeland.

- Men vi har vært gode på bortebane før, det viste vi blant annet da vi holdt på å ta poeng mot Portugal i forrige gruppespill. Mulighetene er gode, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media