Hangeland nektet Gamst scoring med strekredning

- Kjedelig at Brede begikk et klart kontraktsbrudd.

STOPPET GAMSTEN: Brede Hangeland lot seg ikke friste av løftet om gratis middager. og stoppet Morten Gamst Pedersens lobbforsøk på streken.Foto: SCANPIX
STOPPET GAMSTEN: Brede Hangeland lot seg ikke friste av løftet om gratis middager. og stoppet Morten Gamst Pedersens lobbforsøk på streken.Foto: SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Blackburn - Fulham 1-1.

Morten Gamst Pedersen forsøkte å drive opp temperaturen foran møtet med Brede Hangeland og Fulham med daglige blogginnlegg om den norske landslagskapteinen i en vennskaplig ertende tone.

Da lagene barket sammen på Ewood Park i ettermiddag, var det imidlertid alvor, og det så ikke ut til at Hangeland hadde noen planer om å innfri «Gamstens» ønske om en scoring i bytte mot gratis restaurantmiddager under framtidige landslagssamlinger.

For det var nemlig Fulham-stopperen som sto i veien da Blackburn-spilleren øynet sin første fulltreffer for sesongen. Mark Schwarzer kastet seg inn i en klynge med spilere helt ute på 16 meter, tapte duellen med Mame Biram Diouf og ballen havnet hos Gamst Pedersen vakende i returrommet.

Nordmannen sendte i vei en følsom lobb, som muligens var innom hånda til Schwarzer på opptur, før den dalte ned mot det tomme målet. På streken dukket imidlertid Hangeland opp, og ryddet unna med pannebrasken.

- Det var kjedelig at Brede begikk et klart kontraktsbrudd da han nektet meg mål tidlig i kampen, og det er selvfølgelig noe jeg kommer til å følge opp, skriver Gamst Pedersen spøkefullt på bloggen sin etter kampen.

Feilaktig godkjent
Schwarzer tvilsomme opptreden i feltet tidligere i omgangen, var muligens medvirkende til at dommer Anthony Taylor godkjente Christopher Sambas scoring 30 minutter ut i kampen.

 Igjen så det nemlig ut til at australieren hadde rotet seg bort i et overilt forsøk på å nå ballen først, men reprisen viste klart og tydelig at El-Hadji Diouf obstruerte ham med fullt overlegg, og scoringen burde aldri vært godkjent.

Fulham har imidlertid vist seg som et vanskelig lag å slå i serieinnledningen, og de skulle forlenge rekken av ubeseirede kamper til fem etter ettermiddagens oppgjør i Lancashire.

Hodesterke Clint Dempsey sørget nemlig for poengdeling da han stanget Carlos Salcidos innlegg kontant i mål 10 minutter ut i annen omgang.

Morten Gamst Pedersen hadde en frustrerende dag på jobben, og opplevde stort sett at ballen ble spilt over ham. En halvtime før slutt ble han tatt av banen til fordel for Brett Emerton. Brede Hangeland spilte hele kampen for gjestene, og var stort sett solid, selv om han pådro seg gult kort for en litt for tøff takling på Mame Biram Diouf.

Carew tilbake
Også John Carew var tilbake på banen etter å ha slitt med skaden han pådro seg i duell med Portugals keeper Eduardo på Ullevaal.

Aston Villa-spissen fikk spille de siste 18 minuttene av 1-1 kampen mot Bolton på Villa Park på bekostning av Stephen Ireland.

Ashley Young ga vertene ledelsen med et utsøkt frispark etter 13 minutter, mens Kevin Davies utlignet 10 minutter før pause. 

TILBAKE I SLITEKAMP: John Carew kom inn som innbytterde siste 18 minuttene mot Bolton. Nordmannens trøye fikk hard medfart av Zat Knight, men fikk ingen sympati fra dommeren. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
TILBAKE I SLITEKAMP: John Carew kom inn som innbytterde siste 18 minuttene mot Bolton. Nordmannens trøye fikk hard medfart av Zat Knight, men fikk ingen sympati fra dommeren. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer