Hangeland ny midtbanesjef

Signeringen av Ronny Deila gjør at Roy Hodgson vil bruke Brede Hangeland på midtbanen.

I går scoret Hangeland Vikings første mål da de slo Molde 4- 0 under svært vanskelige forhold på La Manga.

23-åringen er en av Norges beste midtstoppere, og en klar landslagskandidat. Viking-trener Hodgson mener Hangeland kan bli en stor suksess også lenger opp på banen.

-  Brede er minst like god på midtbanen som i forsvar, sier Hodgson til Dagbladet.

-  Godt kjøp

-  Der blir han mer involvert i spillet, og hans nærvær gjør de andre tryggere. Han er jo en veldig god spiller, og eventuelle klubber som ønsker å kjøpe ham, vil bli enda mer interessert. Nå får de to spillere til prisen for én, fortsetter den rutinerte treneren.

Lagkamerat og tidligere Englands-proff Egil Østenstad mener midtbanespill vil gjøre Hangeland enda mer attraktiv for landslagssjef Åge Hareide.

-  Det vil helt klart styrke hans landslagssjanser. Brede er allerede blant de beste tippeligaspillerne i forsvar, og har gjort det bra på midtbanen i de siste treningskampene. Jeg tror han er veldig sugen på å vise hva han er god for etter en sesong med lange skadeavbrekk.

Topp fire

Og det er han: -  Jeg har trent godt i vinter, og håper å komme sterkt tilbake. Dessuten vet jeg at om jeg spiller bra, vil både landslagsplass og profftilbud komme, sier Hangeland.

-  For lagets del bør vi ta mål av oss til å klare en Royal League-plass. Det var veldig kjedelig i fjor da vi ikke klarte å spille opp mot vårt beste. I år håper jeg vi kan gi mer tilbake til publikum.

MIDTBANESJEF: Brede Hangeland.
UTKLASSING: Molde-keeper Lars Ivar Moldskred ser rimelig fortvilet ut, mens Hannes Sigurdsson og Ronny Deila feirer nok et Viking-mål.